6LceiMsUAAAAAFKiAQPIV8DUUzOA80-LtG66weYo

Zomercursus 2019

zomerpractica

Zomercursus 2019

Voor iedereen voor wie de passie voor Tango niet stopt na April biedt Flor de Fango vervolgcursussen aan voor de zomerperiode. Of je nu door wilt gaan na de voorjaarscursus of juist nu wilt beginnen, houdt van milonguero, traditioneel of juist wilt experimenteren in neo, voor elk niveau en elke tangostijl is er iets van je gading te vinden.

Onze docenten hebben een hoog niveau en jarenlange (internationale) ervaring. Niet alleen bij Flor de Fango, maar ook bij andere dansscholen.

Cursus

Flor de Fango biedt ook in de zomermaanden reguliere wekelijkse cursussen aan.

De cursussen lopen vanaf mei tot en met  – uiterlijk – de eerste week van juli. Het aantal lessen wisselt per docent. Iedere les duurt 75 minuten en kost 13 euro per persoon per les. Voor losse lessen (vanaf niveau M) is er een 10-strippenkaart van € 130,-.

Voor studenten jonger dan 30 is er op vertoon van hun collegekaart een korting van 3 euro per les. Gelrepashouders krijgen een flinke korting op de reguliere cursus op vertoon van hun card. Neem contact met ons op als je vragen hebt.

Tangocafé oefenavond woensdag 

Naast de cursussen is er iedere woensdagavond tussen 20:00 en 23:30 uur is er een informele oefenavond/tangocafé. Met deze oefenavonden in deze vorm is onlangs gestart. Ze zijn een groot succes met een mooie mix van dansers van allerlei niveaus.

In het Tangocafé kunnen dansers van zowel Flor de Fango, als ook van andere dansscholen in een ontspannen sfeer oefenen. Hier kun je oefenen en praktijkervaring opdoen met zowel je eigen partner als met andere, minder, meer en zeer ervaren dansers. Je zult merken dat hierdoor jouw tango sneller en rijker groeit.

Algemene info 

Voor de cursussen heb je een vaste lespartner nodig. We proberen te bemiddelen maar het is raadzaam om die ook zelf te zoeken. Gebruik de proeflessen (eerste les) daarvoor en/of laat je op onze lijst ‘Danspartner gezocht‘ zetten.

Voor het Tangocafé is het niet nodig om met een partner te komen.

Parkeertip: de parkeergarages Musis, Rozet en Centraal kosten ná 18:00 uur slechts 50 cent per uur.

Inschrijven 

Schrijf je in via het inschrijfformulier onderaan deze webpagina. Als je inschrijving binnen is, krijg je een bevestigings-e-mail met betalingsinstructies.

Cursusgeld dient te worden voldaan vóór de het begin van de tweede les. Nadat je hebt betaald, is je inschrijving definitief. Er vindt geen restitutie plaats van eenmaal betaalde cursussen, tenzij in zeer uitzonderlijke omstandigheden, dit ter beoordeling van het bestuur.

Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

Maandag: ‘Fantasia’

Hervé Cousin & Rose Beard

De Fransman Hervé Cousin geeft al dertig jaar les en staat bij tangodansend Nederland bekend om zijn prachtige dansstijl, gekenmerkt door een open dansstijl en zwierige, elegante bewegingen, wat overigens niet wil zeggen dat hij niet ook in close embrace kan dansen.

Hij danst al enkele jaren met Rose, die deze stijl eveneens tot de hare heeft gemaakt. Hun stijl van dansen leent zich voor zowel traditionele als neotango.

In de zomer van 2019 bieden zij cursussen aan voor gevorderde beginners en vergevorderde dansers. Het thema van beide cursussen is ‘Fantasia’ met veel aandacht voor techniek en muzikaliteit.

19.30 – 20.45 Cursus voor vergevorderde dansers (VG)
20:45 – 21:00 Pauze; gelegenheid voor uit- en indansen
21:00 – 22:15 Cursus voor beginnende gevorderden en gevorderden (B2-M)

Klik hier voor informatie over deze docent(en)

8 lessen: 13, 20 en 27 mei – 3, 17, 24 juni – 1 en 8 juli
Inschrijfgeld:  € 104 p.p.

Dinsdag: Milonguero

Walter Gonzalez & Mirjam Diedrich

De Argentijnse danser Walter Gonzalez geeft samen met Mirjam les in de milonguero-stijl, die gekenmerkt wordt door kleine bewegingen en een gesloten dansstijl: de close embrace. Tijdens de lessen wordt regelmatig in een open danshouding geoefend, maar het gesloten dansen is steeds het doel.

Walter en Mirjam zijn geduldige leraren met een scherp oog voor detail die veel tijd besteden om beginnende leerlingen snel met de milonguero-stijl vertrouwd te maken.

In hun vervolgcursussen werken zij deze techniek verder uit. De gesloten manier van dansen is overigens een uitstekende opstap naar andere, meer open of moderne, dansstijlen.

19.30 – 20.45 Cursus voor dansers die eerder al een beginnerscursus volgden bij Flor de Fango of elders (B2)
20:45 – 21:00 Pauze; gelegenheid voor uit- en indansen
21:00 – 22:15 Cursus voor gevorderden (M-G) De dansers van deze les van de dinsdag en van de vrijdag zijn vanzelfsprekend de doelgroep.

Klik hier voor informatie over deze docent(en)

8 lessen: 7, 14, 21 en 28 mei – 4, 11, 18 en 25 juni
Inschrijfgeld: € 104 p.p.

Woensdag: Tangocafé oefenavond.

Vanaf 6 februari: woensdagavond 20:00 – 23:30 uur: oefenen, dansen en elkaar ontmoeten in een ontspannen sfeer.

Ook is deze avond geschikt om een danspartner te vinden.

Donderdag: ‘Vrijheid in de dans’

Ezequiel Sanucci & Karin Mollemans

Ezequiel Sanucci komt uit Argentinië. Hij heeft een indrukwekkende carrière als danser in verschillende landen en verschillende dansvormen: van Argentijnse volksdansen tot moderne dans. De tango is zijn favoriet.

Hij danst met Karin Mollemans die al jaren als tangolerares actief is. Zij hebben veel ervaring in neotango en moderne tango en beiden hebben ze veel plezier in het doceren.

Ezequiel danst vanuit een vanzelfsprekendheid die eigen is aan Argentijnse dansers: de tango zit hem in het bloed, in het hart en in zijn spieren.

Ezequiel heeft een voorkeur voor neotango en voor meer eigentijdse vormen van tango. Met Karin weet hij lastig ogende bewegingen snel open te breken en terug te brengen tot natuurlijk aanvoelende dansen.

19.30 – 20.45 Tango Improvisatie op basis van bestaande tradities (M-G-VG)
20:45 – 21:00 Pauze; gelegenheid voor uit- en indansen
21:00 – 22:15 Moderne tango (M-G-VG)

Klik hier voor informatie over deze docent(en)

7 lessen: 9, 16 en 23 mei – 6, 13, 20 en 27 juni
Inschrijfgeld:  € 91 p.p.

Vrijdag 1: Speels in techniek

Lucas Malec & Mira van der Griendt

Lucas Malec is afkomstig uit Buenos Aires (Argentinië) en is zijn carrière begonnen als muzikant, hij heeft een Master in compositie.

Nu leeft hij volledig voor de tango, als tangodocent, organisator van milonga’s, maar ook als tango DJ op milongas in binnen- en buitenland.

Mira van der Griendt kwam na haar ervaring met klassiek- en jazzballet, streetdance, aikido en salsa in aanraking met de Argentijnse Tango. Sinds 2006 geeft ze les door heel Nederland (waarvan jarenlang voornamelijk in Nijmegen, Tilburg, Zoetermeer, Amsterdam en Culemborg).

Beide docenten zijn erg gericht op de samenhang tussen muziek en dans en besteden veel aandacht aan de ontwikkeling van de muzikale aspecten in de tango

Iedere avond zal in de eerste les het accent liggen op de technische beheersing; de tweede les wordt op sequenties om de techniek te oefenen.

24 mei:
19.30 – 20.45 Kruispassen en diagonale passen (Alle niveaus)
20:45 – 21:00 Pauze; gelegenheid voor uit- en indansen
21:00 – 22:15 Giro’s milonguero stijl (Alle niveaus)

7 juni:
19.30 – 20.45 Muzikaliteit: Di Sarli versus d’Arienzo (Alle niveaus)
20:45 – 21:00 Pauze; gelegenheid voor uit- en indansen
21:00 – 22:15 Eindeloze mogelijkheden voor de ocho cortado (Alle niveaus)

21 juni:
19.30 – 20.45 Saccada versus Gancho (Alle niveaus)
20:45 – 21:00 Pauze; gelegenheid voor uit- en indansen
21:00 – 22:15 Sequenties voor de dansvloer met saccada’s en gancho’s (Alle niveaus)

Klik hier voor informatie over deze docent(en)

3 lessen: 24 Mei – 7 en 21 Juni
Inschrijfgeld: € 39 p.p.

Vrijdag 2: Volgers workshops 

Karin Mollemans

Karin Mollemans begon als vijfjarige met klassiek ballet. Van klassiek ballet en volksdans kwam zij via jazzballet, ballroom en latin bij haar grote liefde: de Argentijnse Tango. Ze wil met haar lijf vertellen hoe de muziek haar beweegt. Zowel techniek als muzikaliteit blijven haar boeien. Zij geeft twee workshops voor volgers samen met Björn Kenneweg uit Hannover.

31 mei:
19:30 – 20:45 Vrijheid door meer balans.
Wat is nodig voor volgers om eenvoudig meer balans te krijgen? Balans maakt dat volgers gemakkelijk te leiden zijn, zorgt voor betere connectie en meer dansplezier voor volgers en leiders. En door dat laatste worden volgers meer gevraagd. Ik ga ook wat tips geven over hoe je als volger zorgt dat leiders je zien en vragen!

14 juni:
19:30-20:45 Je benen, de spanning tussen controle en loslaten.
Karin gaat met volgers op zoek naar de losheid van benen die nodig is om leiders gancho’s en boleo’s te laten leiden. We gaan aan de gang met verschil tussen versieringen, eigen initiatief en geleide beenbewegingen. Wat is het verschil, hoe weet je wat je leider bedoelt en hoe pak jezelf binnen het gegeven van leiden en volgen een beetje initiatief.

Prijs per workshop € 15.- p.p.Inschrijfformulier voorjaarscursus 2019

Vul per persoon een formulier in, ten behoeve van je individuele registratie.

Zie ons Privacy Statement over hoe wij omgaan met je gegevens.

Je krijgt een bevestiging via e-mail met betalingsinstructies. Nadat je hebt betaald, is je inschrijving definitief. Neem contact met ons op als je vragen hebt.

Cursus

Korting
Niet van toepassingStudentGelrepashouder

Een taxidanser is een danser op M, G, VG of ULT niveau die zich, naast het volgen van een volledig betaalde cursus op eigen niveau, beschikbaar stelt om met een cursist op een lager niveau lessen. Taxidansen is kosteloos en alleen mogelijk in overleg.

Iedereen die binnen stichting Flor de Fango actief is heeft zo zijn eigen redenen om vrijwilligerswerk te doen. Betrokkenheid bij de Argentijnse tango in Arnhem, of (opnieuw) ervaring opdoen bij een fijne vrijwilligersorganisatie.

Blijf op de hoogte

Evenementen, speciale gelegenheden, lessen, workshops....met onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte

Je bent aangemeld!

Meld je en blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang informatie over salons, speciale evenementen en lessen.

Je bent aangemeld

6LceiMsUAAAAAFKiAQPIV8DUUzOA80-LtG66weYo