winter

Wintercursussen/lessen in januari 2019

Karin Mollemans

Les: Volgers in de hoofdrol, techniek en communicatie voor volgers (leiders worden uitgenodigd om gratis in de lessen te participeren – wel graag even opgeven)

Woensdag 9 januari 19:30-20:45 uur

Volgers krijgen vaak wat minder aandacht in reguliere lessen, het gaat er dan vaak om dat een pas begrepen wordt. Goed volgen is een kunst, want daar waar de leider bezig is met passen en navigeren, hebben volgers vaak ruimte om meer rekening te houden met de muziek. Door aanwezig te zijn, kunnen volgers zowel de connectie bevorderen als hun gevoel over de muziek en het moment communiceren aan hun leider. Dat is essentieel voor het ‘één hart op vier benen’ gevoel dat de tango kan zijn. Onlangs heeft Karin deze lessen in Hannover gegeven, en wel met veel succes, vandaar deze herhaling in Flor.

De workshop(s) hebben een onderzoekend karakter waarbinnen we met oefeningen zaken als balans, ritme, connectie, ontspanning/inspanning, richting en communicatie gaan uitdiepen.

Aanwezige leiders worden uitgenodigd om een half uur, van 20:15 tot 20:45 uur ‘het geleerde’ toe te passen.

Prijs: 15 euro per persoon

Bij voldoende belangstelling geeft Karin deze les ook op 16 januari 2019. Helaas gaat deze tweede workshop op de 16e niet door.

 Lucas Malec en Mira van der Griendt 

Twee reeksen van themalessen voor alle niveaus
Reeks één (begint om 19:30 uur) gaat over de techniek van het dansen
Reeks twee (begint om 21.00 uur) gaat over het vocabulaire van de passen

Dinsdag 8, 15 en 22 januari, steeds de eerste reeks om 19:30 – 20:45 en de tweede reeks van 21:00 – 22:15 (in- en uitdansen van 20:45 – 21:00 uur

Lucas Malec speelde als kind in Argentinië al piano en saxofoon. Hij studeerde aan het Conservatorium in Amsterdam waar hij in 2014 een mastertitel behaalde. Daarnaast danst hij tango met Mira van der Griendt, die hij ergens omschrijft als zijn ‘Stradivarius’. Mooier kun je het amper zeggen. Lucas en Mira hebben onlangs een boeiende workshop gegeven in Flor en zijn mede vanwege dat succes gevraagd om in januari twee lesreeksen van ieder drie lessen te geven. De lessen kunnen door dansers van ieder niveau worden gevolgd. De eerste reeks begint steeds om 19:30, de tweede om 21:00 uur.

Inhoud van de lessen:

Reeks 1:
8 januari: Lead from the intention: smooth sacadas and doble tempos.
15 januari: Voleos technique for leaders and followers
22 januari: The secrets for a cadence (flow) in your dance

Reeks 2:
8 januari: The ‘amague’. Sequence applying the techniques of sacadas and doble tempos.
15 januari: Voleos without loosing the focus on the walk, sequence applying the voleos technique.
22 januari: Sequences that make you feel as if you are floating using the techniques for cadence.

Prijs:
40 euro voor één reeks van drie lessen
75 euro voor beide reeksen

Inschrijfformulier wintercursus 2019

Vul per persoon een formulier in, ten behoeve van je individuele registratie.

Zie ons Privacy Statement over hoe wij omgaan met je gegevens.

Je krijgt een bevestiging via e-mail met betalingsinstructies. Nadat je hebt betaald, is je inschrijving definitief. Neem contact met ons op als je vragen hebt.

Cursus (ieder niveau)