Flor de Fango heeft verschillende werkgroepen van vrijwilligers, die altijd aanvulling kunnen gebruiken:

  • Barvrijwilligers en gastenontvangst: functioneren als gastvrouw/gastheer.
  • Gebouw en beheer: inkoop, inrichting en onderhoud.
  • Evenementenorganisatie: regelen van dj’s en muzikanten; aankleden van de evenementen.
  • Communicatie en promotie: websitebeheer, ontwerpen promotiematerialen en facebookmarketing.

Iedereen die binnen stichting Flor de Fango (FdF) actief is heeft zo zijn eigen redenen om vrijwilligerswerk te doen. Er is de groep die FdF vertegenwoordigt vanuit betrokkenheid en een passie voor de Argentijnse tango: de aficionados. Voor sommigen is het een kans om nieuwe vaardigheden te leren. Voor anderen biedt het de mogelijkheid om – tussen twee banen in – competenties up-to-date te houden, of als opstap naar betaald werk.

Vrijwilligerswerk bij FdF betekent dat je je diensten kostenloos aanbiedt. Wel wordt er op een andere manier balans gebracht in geven en nemen. We laten je kennis maken met de wereld van de Argentijnse tango. Een dans waar je op veel manieren van kan leren en meer over jezelf kunt ontdekken. Kom je van buiten Arnhem, dan ontvang je een reiskostenvergoeding (OV). Zo zorgen we voor een gelijkwaardige uitwisseling.

  1. Hebben we je interesse gewekt, maar zijn er vragen onbeantwoord gebleven? Voor meer informatie kan je contact opnemen via info@flordefango.nl. Een overzicht van de beschikbare vacatures staat op de vacature pagina.
  2. Een volgende stap is een persoonlijke kennismaking zodat we kunnen ontdekken of, en op welke wijze, we elkaar kunnen versterken.
  3. Ga je bij ons aan de slag, dan wordt je door een ervaren vrijwilliger ingewerkt. Daarnaast wordt je desgewenst persoonlijk begeleid.

Ontmoet een paar mensen uit ons team en ontdek of Flor de Fango jou ook roept:

Eloïse [21 jaar, barmedewerker sinds 2016]:

“Ik ben bij Flor de Fango terecht gekomen via een vriendin. Het leuke aan het werk vind ik de sfeer tussen de dansers en natuurlijk het bewonderen van hun danstalent!”

Marousha  [20 jaar, barmedewerker sinds 2016]:

“Via via ben ik bij Flor terecht gekomen, omdat er op dat moment een tekort was aan barpersoneel. De eerste keer dat ik achter het barretje in de gezellige tangosalon stond, voelde ik me meteen op mijn gemak.
De dansers die er komen zijn vriendelijk en vaak in voor een leuk praatje. Aan het einde van de avond word ik altijd ‘bedankt voor de goeie zorgen!’. Flor heeft een eigen sfeertje, waarin iedereen zijn gang kan gaan en met elkaar danst. Ik vind het leuk om daar af en toe deel van te zijn en van te genieten.”