6LceiMsUAAAAAFKiAQPIV8DUUzOA80-LtG66weYo

oud-Voorjaarscursus 2020

 

Cursusprogramma Flor de Fango voorjaar 2020

De voorjaarscursussen 2020 starten in de week van 3 februari
In welke stijl en op welk niveau jij ook tango wilt dansen: Flor de Fango heeft voor jou de juiste tangocursus in haar pakket. We hebben diverse basiscursussen voor als je net begint of een nieuwe rol (leider/volger) oppakt. Daarnaast geeft de diversiteit aan docenten jou de mogelijkheid om je in de verschillende stijlen binnen de tango te ontwikkelen. Waar je ook voor kiest: zowel als absolute beginner, als ver(der) gevorderde is er altijd een uitdaging om je vaardigheden verder te ontwikkelen. Onze docenten uit binnen- en buitenland hebben een zeer hoog niveau en ervaring van vele jaren, niet alleen bij Flor de Fango, maar ook bij andere dansscholen.

Kosten voor een cursus van 13 lessen van 75 minuten
Cursussen starten begin februari. Een cursus is 13 lessen van 75 minuten en kost € 180,- p.p. (studenten € 115.-) Een tweede cursus naast je eerste betaalde cursus kost € 115,-.
Gelrepashouders krijgen een flinke korting op de reguliere cursus op vertoon van hun pas. Neem contact met ons op als je vragen hebt.

Strippenkaart voor losse lessen vanaf niveau M
Voor losse lessen (vanaf niveau M) is er een 10-strippenkaart van € 138,- (studenten € 100,-).

Geen lespartner? Wij proberen te bemiddelen, maar zoek ook zelf.
Als je geen lespartner hebt, proberen wij te bemiddelen. Maar het is raadzaam om ook zelf te zoeken. Gebruik de proeflessen daarvoor en/of laat je op onze lijst Danspartner gezocht zetten.

Proeflessen: eerste les van de cursus
Ale eerste lessen van een reeks zijn proeflessen waarin je kennismaakt met de docent en de manier van lesgeven. Wie na de eerste les besluit om niet verder te gaan, hoeft deze les niet te betalen. Het is mogelijk om meerdere proeflessen te volgen en te onderzoeken welke docenten bij je passen.

De cursussen van het voorjaar 2020

Aanmoediging voor beginners: gratis oefenavonden
De basis van de tango leer je in de lessen, maar danservaring is onmisbaar en die krijg je in de salons (dansavonden en -middagen). Om beginners aan te moedigen naar salons te gaan, bieden we de ‘Modderbloem-korting’. ‘Modderbloem’ is de Nederlandse vertaling van ‘Flor de Fango’.  Op woensdagavond is Flor de Fango de plek om te ‘modderen’. Iedereen – ook mensen van buiten Flor de Fango – kunnen dan bij het Tangocafé/oefenavond het geleerde uitproberen en tango-kilometers maken: met beginners, gevorderden en leraren. Een betere en snellere manier om de charme van het tango-dansen te ontdekken is er niet.
Aan alle mensen die een beginnerscursus volgen biedt Flor de Fango een voucher aan voor zes gratis zes tangocafé’s / oefenavonden.

Parkeertip
De parkeergarages Musis, Rozet en Centraal kosten ná 18:00 uur slechts 50 cent per uur. Kijk op internet voor meer parkeermogelijkheden in Arnhem.

Inschrijven
Schrijf je in via het inschrijfformulier onderaan deze webpagina. Als je inschrijving binnen is, krijg je een bevestigings-e-mail met betalingsinstructies. Cursusgeld dient te worden voldaan vóór het begin van de tweede les. Nadat je hebt betaald, is je inschrijving definitief. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Neem contact met ons op als je vragen hebt.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

MAANDAG

Hervé Cousin & Rose Beard
De Fransman Hervé Cousin geeft al ruim twintig jaar les en staat bij tangodansend Nederland bekend om zijn prachtige stijl van dansen, gekenmerkt door een open stijl en zwierige, elegante bewegingen. Wat overigens niet wil zeggen dat hij niet ook in close embrace kan dansen. De stijl van dansen van Hervé en Rose leent zich voor zowel traditionele als neotango.
Lees meer over Hervé
19.30 – 20.45 Beginners met ervaring ( B2-M)
20:45 – 21:00 Pauze; uit- en indansen
21:00 – 22:15 Gevorderden (M-G-VG)
13 Lessen: 3, 10, 17 februari, 2, 9, 16, 23 en 30 maart, 6 en 20 april, 4, 11 en 18 mei.
€ 180.

DINSDAG

Walter Gonzalez & Anneroos Renkema
De Argentijnse danser Walter Gonzalez geeft les in de milonguero stijl, die gekenmerkt wordt door kleine bewegingen en een gesloten dansstijl: de close embrace. Tijdens de lessen voor beginners wordt vooral nog in een open danshouding geoefend, in de vervolgcursussen vooral in gesloten omhelzing. Walter en zijn partners zijn zeer geduldige leraren met een scherp oog voor detail die beginnende leerlingen snel met de basis van de tango vertrouwd maken. In hun vervolgcursussen werken zij deze techniek verder uit. De gesloten manier van dansen is overigens ook een uitstekende opstap naar andere, meer open of moderne dansstijlen.
Lees meer over Walter
19.30 – 20.45 Beginners (B1)
20:45 – 21:00 Pauze; uit- en indansen
21:00 – 22:15 Beginnende gevorderden (B2-M)
13 Lessen: 4, 11, 18 februari, 3, 10, 17, 24 en 31 maart, 7, 21 en 28 april, 12 en 19 mei
€ 180.

WOENSDAG

Toine & Monique
Op de woensdagen van 19:15 uur tot 20:30 uur geven Toine en Monique een reeks speciale themalessen. Elke les begint met hele basale elementen zoals, de as, het contact, de abrazo (omarming), de manier van (samen) lopen en draaien. In aansluiting daarop wordt verder gewerkt met steeds een specifiek orkest. Elke les staat een ander orkest centraal met aandacht voor de interpretatie van de muziek, muzikaliteit en ritme.
Aansluitend is er het tango-café en kan er lekker worden door gedanst tot 23:30 uur.
Lees meer over Toine & Monique
19.15 – 20.30 Vanaf niveau M. Dansers van niveau B2 alleen indien zij beschikken over de nodige salonervaring; graag in overleg met de docenten.
13 Lessen: 5, 12, 19 februari, 4, 11, 18, 25 en 1 april, 8, 22 en 29 april, 13 en 20 mei
€ 180.

Tangocafé oefenavond
Tot 5 februari: 20:00-24:00
Vanaf 5 februari: 20:30 – 24:00
De woensdagavond is beschikbaar als oefenavond. Deze oefenavond is bedoeld voor alle dansers van Flor de Fango én van andere dansscholen in de regio. Er is gelegenheid om in een ontspannen sfeer te oefenen en elkaar te ontmoeten. Er zijn barvrijwilligers en Dj’s voor een complete dansavond.

DONDERDAG

Ezequiel Sanucci & Karin Mollemans
Ezequiel Sanucci komt uit Argentinië. Hij heeft een indrukwekkende carrière als danser in verschillende landen en verschillende dansvormen, van Argentijnse volksdansen tot moderne dans. De tango is zijn favoriet. Hij danst met Karin Mollemans die al jaren als tangodocent actief is. Zij hebben veel ervaring in neotango en moderne tango en beiden hebben ze veel plezier in het doceren. Ezequiel danst vanuit een vanzelfsprekendheid die eigen is aan Argentijnse dansers: de tango zit hem in het bloed, in het hart en in zijn spieren. Met Karin weet hij lastig ogende bewegingen snel open te breken en terug te brengen tot natuurlijk aanvoelende dansen.
Lees meer over Ezequiel
19.30 – 20.45 Beginners (B2-M)
20:45 – 21:00 Pauze; uit- en indansen
21:00 – 22:15 Neo Tango Gevorderden (M-G-VG)
13 Lessen: 6, 13, 20 februari, 5, 12, 19 en 26 maart, 2, 9, 16 en 23 april, 7 en 14 mei
€ 180.

VRIJDAG

Walter Gonzalez & Anneroos Renkema en Nanny Wolfs (Walter geeft ook les op dinsdag)
Voor de introductie van Walter, zie de dinsdagcursus.
Lees meer over Walter.
19.30 – 20.45 Beginners (B1)
20:45 – 21:00 Pauze; uit- en indansen
21:00 – 22:15 Vergevorderden (G-VG)
13 Lessen: 7, 14, 21 februari, 6, 13, 20 en 27 maart, 3, 10, 17 en 24 april, 8 en 15 mei
€ 180.

Verklaring van de lesniveaus

Het aantal jaren leservaring is een hulpmiddel om het niveau aan te duiden. De betrekkelijkheid van die inschatting zal duidelijk zijn, maar het is onze ervaring dat het onderstaande lijstje meestal een goede benadering is. Bij twijfel denken onze docenten graag mee.

  • B1: beginners 1 < 0,5 jaar leservaring, inwijding en basis
  • B2: beginners 2 < 1 jaar leservaring, creëer een stevig fundament
  • M: midden > 1 jaar leservaring, balans inspanning en ontspanning
  • G: gevorderd > 2 jaar leservaring, afwisseling in stijl en vorm
  • VG: vergevorderd > 3 jaar les- en danservaring, verleg je grenzen
  • ULT: ultimo > 4 jaar les- en danservaring, buiten je comfortzone

Speciaal aanbod voor wie – net als Flor de Fango – in 1990 is geboren

Flor de Fango trakteert!
Op 21 september 2020 viert Flor de Fango haar 30-jarig bestaan. Ben jij net als Flor de Fango geboren in 1990? Dan maak jij  kans op een VIP-behandeling, als jij een cursus bij ons volgt. Ben jij één van de eerste vijf mensen uit 1990 die zich aanmelden, dan krijg jij van ons de cursus cadeau (we maken je aanmelding kosteloos in orde).
Ben jij geboren op precies dezelfde dag als Flor de Fango, namelijk 21 september 1990? Dan trakteren wij ook jouw (dans-)partner op een gratis cursus.
Aarzel niet, en meld je aan, zodat je in het jubileumjaar 2020 al volop kunt meedoen aan de vele jubileum-activiteiten.
Stuur een bericht naar info@flordefango.nl met als onderwerp ‘Flor de Fango trakteert’.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-Inschrijfformulier voorjaarscursus 2020

Vul per persoon een formulier in, ten behoeve van je individuele registratie.

Zie ons Privacy Statement over hoe wij omgaan met je gegevens.

Je krijgt een bevestiging via e-mail met betalingsinstructies. Nadat je hebt betaald, is je inschrijving definitief. Neem contact met ons op als je vragen hebt.

Cursus

Korting
Niet van toepassingStudentGelrepashouder

Een taxidanser is een danser op M, G, VG of ULT niveau die zich, naast het volgen van een volledig betaalde cursus op eigen niveau, beschikbaar stelt om met een cursist op een lager niveau lessen. Taxidansen is kosteloos en alleen mogelijk in overleg.

Iedereen die binnen stichting Flor de Fango actief is heeft zo zijn eigen redenen om vrijwilligerswerk te doen. Betrokkenheid bij de Argentijnse tango in Arnhem, of (opnieuw) ervaring opdoen bij een fijne vrijwilligersorganisatie.

Blijf op de hoogte

Evenementen, speciale gelegenheden, lessen, workshops....met onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte

Je bent aangemeld!

Meld je en blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang informatie over salons, speciale evenementen en lessen.

Je bent aangemeld

6LceiMsUAAAAAFKiAQPIV8DUUzOA80-LtG66weYo