Argentijnse tango cursus

Flor de Fango biedt een breed pakket aan tangolessen: van beginners tot gevorderden, met ruimte voor verschillende stijlen. Er zijn basiscursussen in verschillende stijlen en ook verdergevorderden ontwikkelen daar hun vaardigheden. Onze docenten hebben een hoog niveau en jarenlange ervaring. Niet alleen bij Flor de Fango, maar ook bij andere dansscholen.

Cursus en tango-tapas

Cursussen starten in de week van 28 januari (maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond). Een cursus bestaat uit 13 lessen van 75 minuten en kost € 169,- p.p. Een tweede cursus naast je eerste volledig betaalde cursus kost € 100,-.
Voor losse lessen (vanaf niveau M) is er een 10-strippenkaart van € 130,-.
Studenten betalen op vertoon van hun collegekaart € 100,-, tenzij de studie naast een volledig betaalde baan wordt gevolgd. Gelrepashouders krijgen een flinke korting op de reguliere cursus op vertoon van hun card. Neem contact met ons op als je vragen hebt.
Tango-tapas (nieuw!) zijn er op zaterdag (1e en 3e zaterdag van februari, maart en april, dus 6 lesdagen). Deze kosten € 120 of losse inloop € 20. Hiervoor kan geen strippenkaart gebruikt worden.

Zie ook zomercursus 2019

Beginnerscursus

Beginnerscursussen zijn er op dinsdagavond 19:30u bij Walter Gonzalez & Mirjam Diedrich en op zaterdag 11:00u bij de tango-tapas van Toine & Monique Straatman.

Proeflessen

De eerste lessen van een reeks zijn proeflessen. Hierin maak je kennis met de docent en de manier van lesgeven. Besluit je om niet verder te gaan, dan hoef je deze les niet te betalen. Meerdere proeflessen volgen kan om te onderzoeken welke docenten bij je passen.

Tangocafé oefenavond woensdag

Vanaf 6 februari is op woensdagavond tussen 20:00 en 24:00 uur een informele oefenavond/tangocafé. Deze oefenavond is nieuw en bedoeld voor alle dansers van Flor de Fango en andere dansscholen in de regio. Doel: in een ontspannen sfeer het geleerde tijdens de lessen oefenen en in praktijk brengen.  

Zes keer gratis tangocafé voor beginners

De basis leer je in de les, maar danservaring is onmisbaar en die doe je op in ‘salons’ of een ‘tangocafé’. Om dit onder beginners te stimuleren is er de ‘Modderbloem-korting’ (‘Modderbloem’ is de vertaling van ‘Flor de Fango’).  Dit is een voucher voor mensen die op dinsdag of zaterdag een beginnerscursus volgen. De voucher geeft zes keer gratis entree op de woensdagavond tangocafé.

Algemene info

Voor de cursussen heb je een vaste lespartner nodig. We proberen te bemiddelen maar het is raadzaam om die ook zelf te zoeken. Gebruik de proeflessen (eerste les) daarvoor en/of laat je op onze lijst ‘Danspartner gezocht‘ zetten.

Parkeertip: de parkeergarages Musis, Rozet en Centraal kosten ná 18:00 uur slechts 50 cent per uur.

Inschrijven

Schrijf je in via het inschrijfformulier onderaan deze webpagina. Als je inschrijving binnen is, krijg je een bevestigings-e-mail met betalingsinstructies. Cursusgeld dient te worden voldaan vóór de het begin van de tweede les. Nadat je hebt betaald, is je inschrijving definitief.

Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Neem contact met ons op als je vragen hebt.

Maandag

Hervé Cousin & Rose Beard
De Fransman Hervé Cousin geeft al ruim twintig jaar les en staat bij tangodansend Nederland bekend om zijn prachtige dansstijl, gekenmerkt door een open dansstijl en zwierige, elegante bewegingen, wat overigens niet wil zeggen dat hij niet ook in close embrace kan dansen. Hij danst al enkele jaren met Rose, die deze stijl eveneens tot de hare heeft gemaakt. Hun stijl van dansen leent zich voor zowel traditionele als neotango. In de eerste helft van 2019 bieden zij cursussen aan voor beginnende, gevorderden en vergevorderde dansers.

19.30 – 20.45 Cursus voor vergevorderde dansers (VG)
20:45 – 21:00 Pauze; gelegenheid voor uit- en indansen
21:00 – 22:15 Cursus voor beginnende gevorderden (B2-M)

Klik hier voor informatie over deze docent(en)

13 Lessen: 28 januari – 4, 11, 18, 25 februari – 4, 11, 18, 25 maart – 1, 8, 15, 29 april
Inschrijfgeld: € 169 

Dinsdag

Walter Gonzalez & Mirjam Diedrich
De Argentijnse danser Walter Gonzalez geeft samen met Mirjam les in de milonguero-stijl, die gekenmerkt wordt door kleine bewegingen en een gesloten dansstijl: de close embrace. Tijdens de lessen wordt regelmatig in een open danshouding geoefend, maar het gesloten dansen is steeds het doel. Walter en Mirjam zijn geduldige leraren met een scherp oog voor detail die veel tijd besteden om beginnende leerlingen snel met de milonguero-stijl vertrouwd te maken. In hun vervolgcursussen werken zij deze techniek verder uit. De gesloten manier van dansen is overigens een uitstekende opstap naar andere, meer open of moderne, dansstijlen.

19.30 – 20.45 Cursus voor beginnende dansers en voor dansers die eerder al een cursus volgden in een meer open stijl (B1)
20:45 – 21:00 Pauze; gelegenheid voor uit- en indansen
21:00 – 22:15 Cursus voor gevorderden (M-G)

Klik hier voor informatie over deze docent(en)

13 Lessen: 29 januari – 5, 12, 19, 26 februari – 5, 12, 19, 26 maart – 2, 9, 16, 23 april
Inschrijfgeld: € 169 

Woensdag 

Tangocafé oefenavond.
Vanaf 6 februari: woensdagavond 20:00 – 24:00 uur: oefenen, dansen en elkaar ontmoeten in een ontspannen sfeer. 

Donderdag

Ezequiel Sanucci & Karin Mollemans
Ezequiel Sanucci komt uit Argentinië. Hij heeft een indrukwekkende carrière als danser in verschillende landen en verschillende dansvormen: van Argentijnse volksdansen tot moderne dans. De tango is zijn favoriet. Hij danst met Karin Mollemans die al jaren als tangolerares actief is. Zij hebben veel ervaring in neotango en moderne tango en beiden hebben ze veel plezier in het doceren. Ezequiel danst vanuit een vanzelfsprekendheid die eigen is aan Argentijnse dansers: de tango zit hem in het bloed, in het hart en in zijn spieren. Ezequiel heeft een voorkeur voor neotango en voor meer eigentijdse vormen van tango. Met Karin weet hij lastig ogende bewegingen snel open te breken en terug te brengen tot natuurlijk aanvoelende dansen.

19.30 – 20.45 Tango Improvisatie op basis van bestaande tradities (M-G-VG)
20:45 – 21:00 Pauze; gelegenheid voor uit- en indansen
21:00 – 22:15 Moderne tango (M-G.VG)

Klik hier voor informatie over deze docent(en)

13 Lessen: 31 januari – 7, 14, 21, 28 februari – 7, 14, 21, 28 maart – 4, 11, 18, 25 april
Inschrijfgeld: € 169 

Vrijdag

Walter Gonzalez & Mirjam Diedrich
(toelichting: zie dinsdag)

19.30 – 20.45 Cursus voor mensen die eerder een beginnerscursus volgden en voor iets gevorderde dansers (B2-M)
20:45 – 21:00 Pauze; gelegenheid voor uit- en indansen
21:00 – 22:15 Cursus voor vergevorderde dansers (V-VG)

Klik hier voor informatie over deze docent(en)

13 Lessen: 1, 8, 15, 22 februari – 1, 8, 15, 22, 29 maart – 5, 12, 19, 26 april
Inschrijfgeld: € 169

Zaterdag

Toine en Monique Straatman
Toine en Monique Straatman zijn een begrip in de tangowereld, speciaal in de tangoregio Nijmegen-Arnhem. Zij zijn tevens betrokken bij de Nijmeegse tangoschool van El Corte (waarmee Flor de Fango een warme relatie heeft) en hebben een persoonlijk stempel gezet op het dansen in beide steden. Toine en Monique zijn didactisch zeer sterk en weten voor ieder probleem van zowel beginnende als gevorderde dansers een oplossing.

In 2019 starten zij bij Flor met een initiatief waarmee eerder met succes ervaring is opgedaan bij El Corte: elke eerste en derde zaterdag van de maanden februari t/m april (6x) verzorgen zij in Flor de Fango tussen 11:00 en 15:00 uur ‘Tango Tapas’, waarin je kunt proeven van tapas, en waar je kunt meedoen in een pakket van lesonderdelen van steeds een half uur. Tot 12:30 ligt het accent op beginnende of net iets meer dan beginnende dansers. Ná 12:30 op de gevorderde dansers. Maar met een overlap, want zowel voor beginners als gevorderden is het goed met basiselementen te oefenen. En het met elkaar dansen is érg informatief. Het vergemakkelijkt de overgang naar het dansen in de salon, en daar doen we het immers allemaal voor.

Programma:
10:45 zaal open
11:00 solo técnica :
Kom de zaal in en doe de oefeningen mee die getoond worden. Opwarmen en fun, ook in je eentje en ook voor beginners (vanaf B1-B2).
11:30 fundamentos: Elementaire zaken die ertoe doen voor ieder niveau. Abrazo, connectie, lopen, leiden en volgen, ochos en andere basale elementen (vanaf B1-B2).
12:00 niveles mixtos: Lekker dansen, maar dan met iemand van een ander niveau. Leer door ervaringen te delen! (alle niveaus)
12:30 huevos duros: De uitdaging. Een flinke kluif voor de gevorderde dansparen (M en G). Maar gelukkig is het volgende halfuurtje:
13:00 práctica: Dans, oefen en stel je vragen aan de leraren. Ieder niveau is welkom (alle niveaus)
13:30 música: Milonga, wals, een speciaal ritme of een orkest van de week? Luister en probeer! (M en G)
14:00 – 15:00 baile: het Rad van Avontuur bepaalt wat het wordt: een traditionele baile met tandas en cortinas? Een met moderne muziek of disco doorspekte salon? (voor alle dansers)

Voor de huevos duros en de práctica moet je een danspartner hebben (daar kunnen wij je overigens wel bij helpen).

Klik hier voor informatie over deze docent(en)

6 lesdagen: 2 en 16 februari – 2 en 16 maart – 6 en 20 april
Inschrijfgeld: € 120
Losse inloop: € 20
(Voor de Tango Tapas kan geen gebruik gemaakt worden van de strippenkaart)

Verklaring lesniveaus

B1: beginners 1 < 0,5 jaar leservaring, inwijding en basis
B2: beginners 2 < 1 jaar leservaring, creëer een stevig fundament
M: midden > 1 jaar leservaring, balans inspanning en ontspanning
G: gevorderd > 2 jaar leservaring, afwisseling in stijl en vorm
VG: vergevorderd > 3 jaar les- en danservaring, verleg je grenzen
ULT: ultimo > 4 jaar les- en danservaring, buiten je comfortzone

Taxidansers

Een taxidanser is een danser op M, G, VG of ULT niveau die zich, naast het volgen van een volledig betaalde cursus op eigen niveau, beschikbaar stelt om met een cursist op een lager niveau een les te volgen. Taxidansen is kosteloos en alleen mogelijk in overleg. Je kunt je op het inschrijfformulier beschikbaar stellen of een mailtje sturen naar info@flordefango.nl.