6LceiMsUAAAAAFKiAQPIV8DUUzOA80-LtG66weYo

Workshop bodymechanics voor tangodansers van alle niveaus, man, vrouw, leider, volger.

Mooier en comfortabeler dansen, meer in balans, steviger gegrond,met meer elegantie.

Voor deze workshop heb je geen danspartner nodig!

Heb je wel eens last van vermoeide voeten na een lange dansavond? Of ervaar je pijnlijke spieren na een intensieve tangosessie? Of wil je je lichaamshouding of je dans verbeteren? Dan is ‘Bodymechanics voor tangodansers’ iets voor jou!

Huh? Lichaams-mechanica? Tango is toch geen natuurkunde?

Als tangodanser weet je als geen ander hoe belangrijk het is om goed voor je lichaam te zorgen tijdens het dansen. Door de juiste houding en techniek te gebruiken, kun je niet alleen beter dansen, maar ook blessures voorkomen en je dansplezier vergroten. Bodymechanics leert je precies dat!

Er zijn, volgens ons, drie dingen belangrijk om een “goede” danser te zijn:

1. Een goede basistechniek

2. Het hebben van een fijne embrace

3. Eén zijn met de muziek

Een goede basistechniek is niet alleen het kennen en kunnen uitvoeren van tangofiguren en passen. Het gaat hierbij, volgens ons, veel meer over een goede lichaamshouding, het in stand houden van je as en stabiliteit en op een goede manier bewegen / lopen. Bodymechanica helpt zowel leider als volger om een goede danser te zijn. De houding, stabiliteit en bewegingsvaardigheden zijn juist in tango van belang omdat je in een embrace samen met een partner danst. En dat is precies waarmee ‘Bodymechanics’ of lichaam-mechanica je kan helpen.

Wat ga je leren en wat gaan we doen?

Door bewust te worden van je eigen lichaam, zul je merken dat je meer ontspannen en comfortabeler kunt dansen. Enrique en Martina zullen je begeleiden bij het vinden van de juiste houding. Hun workshop is gebaseerd op een combinatie van alexandertechniek, yoga en verschillende dansvormen.

Door deze verschillende technieken te combineren, bieden we een unieke ervaring die gericht is op het verbeteren van jouw lichaamshouding, techniek en dansplezier. We doen individuele oefeningen maar gaan ook veel samen dansen. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en feedback. Je zult niet alleen leren hoe je beter kunt dansen, maar ook hoe je jouw dansplezier kunt vergroten door meer te ontspannen en bewuster te bewegen. Na afloop van de workshop zul je met meer zelfvertrouwen en een betere techniek de dansvloer op gaan.

Voor wie?

De workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderde dansers. Het gaat er in deze workshop niet om dat je veel figuren en sequenties kent. Het maximum aantal deelnemers is 20 personen. Naar deze workshop hoef je niet met een (dans)partner te komen maar het mag wel.

Wat kost het?

De workshop van twee uur is op zaterdag 29 april 2023 zijn van 12.30 tot 14.30 uur en kost € 27,50 per persoon.

Doe je ook mee met de workshop ‘Muzikaliteit in tango (dansen)’ die op dezelfde dag om 15 uur begint dan betaal je voor beide workshops samen € 50 p.p.

Waar is de workshop?

De workshop wordt gegeven in Flor de Fango in Arnhem, Wezenstraat 5A, Arnhem.

DIRECT AANMELDEN

Stuur een mail aan enrique@studiotangible.nl of bel met 06-14109948

Je krijgt na opgave een mail met verdere info.

nl_NL
6LceiMsUAAAAAFKiAQPIV8DUUzOA80-LtG66weYo