6LceiMsUAAAAAFKiAQPIV8DUUzOA80-LtG66weYo

oud-Najaarscursus 2019

 

Cursusprogramma Flor de Fango najaar 2019

In welke stijl en op welk niveau jij ook tango wilt dansen: Flor de Fango heeft voor jou de juiste les in haar pakket. We hebben diverse basiscursussen voor als je net begint of een nieuwe rol (leider/volger) oppakt. Daarnaast geeft de diversiteit aan docenten jou de mogelijkheid om je in de verschillende stijlen binnen de tango te ontwikkelen. Waar je ook voor kiest: zowel als absolute beginner, als ver(der) gevorderde is er altijd een uitdaging om je vaardigheden verder te ontwikkelen. Door dit gevarieerde aanbod onderscheidt Flor zich van vele andere scholen. Flor ziet dat de ontwikkeling van de tango nog steeds doorgaat en biedt daar graag ruimte aan. Onze docenten uit binnen- en buitenland hebben een zeer hoog niveau en ervaring van vele jaren, niet alleen bij Flor de Fango, maar ook bij andere dansscholen.

Kosten
Cursussen starten in de tweede helft van september. Een cursus is 13 lessen van 75 minuten en kost € 180,- p.p. (studenten € 115.-) Een tweede cursus naast je eerste betaalde cursus kost € 115,-. Let op: de Tango Tapas en Tango Crash Course op zaterdag hebben afwijkende tijden en prijzen (zie verderop op deze pagina).
Gelrepashouders krijgen een flinke korting op de reguliere cursus op vertoon van hun pas. Neem contact met ons op als je vragen hebt.

Strippenkaart
Voor losse lessen (vanaf niveau M) is er een 10-strippenkaart van € 138,- (studenten € 100,-).

Lespartner
Als je geen lespartner hebt, proberen wij te bemiddelen. Maar het is raadzaam om ook zelf te zoeken. Gebruik de proeflessen daarvoor en/of laat je op onze lijst Danspartner gezocht zetten.

Proeflessen: de eerste les van een cursus
Alle eerste lessen van een reeks zijn proeflessen waarin je kennismaakt met de docent en de manier van lesgeven. Wie na de eerste les besluit om niet verder te gaan, hoeft deze les niet te betalen. Het is mogelijk om meerdere proeflessen te volgen en te onderzoeken welke docenten bij je passen.

De cursussen van het eerste halfjaar 2019

Aanmoediging voor beginners
De basis van de tango leer je in de lessen, maar danservaring is onmisbaar en die krijg je in de salons (dansavonden en -middagen). Om beginners aan te moedigen naar salons te gaan, bieden we de ‘Modderbloem-korting’. ‘Modderbloem’ is de Nederlandse vertaling van ‘Flor de Fango’.  Op woensdagavond is Flor de Fango de plek om te ‘modderen’. Iedereen – ook mensen van buiten Flor de Fango – kunnen dan bij het Tangocafé/oefenavond het geleerde uitproberen en tango-kilometers maken: met beginners, gevorderden en leraren. Een betere en snellere manier om de charme van het tango-dansen te ontdekken is er niet.
Aan alle mensen die een beginnerscursus volgen (ook die op zaterdag), biedt Flor de Fango een voucher aan voor zes gratis zes tangocafé’s / oefenavonden.

Parkeertip
De parkeergarages Musis, Rozet en Centraal kosten ná 18:00 uur slechts 50 cent per uur. Kijk op internet voor meer parkeermogelijkheden in Arnhem.

Inschrijven
Schrijf je in via het inschrijfformulier onderaan deze webpagina. Als je inschrijving binnen is, krijg je een bevestigings-e-mail met betalingsinstructies. Cursusgeld dient te worden voldaan vóór het begin van de tweede les. Nadat je hebt betaald, is je inschrijving definitief. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Neem contact met ons op als je vragen hebt.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

MAANDAG

Hervé Cousin & Rose Beard
De Fransman Hervé Cousin geeft al ruim twintig jaar les en staat bij tangodansend Nederland bekend om zijn prachtige stijl van dansen, gekenmerkt door een open stijl en zwierige, elegante bewegingen. Wat overigens niet wil zeggen dat hij niet ook in close embrace kan dansen. De stijl van dansen van Hervé en Rose leent zich voor zowel traditionele als neotango.
Lees meer over Hervé
19.30 – 20.45 Beginners 1 en 2 (B1 en B2)
20:45 – 21:00 Pauze; gelegenheid voor uit- en indansen
21:00 – 22:15 Gevorderden (M-G-VG)
13 Lessen: 23, 30 september – 7, 14, 21, 28, oktober – 4, 11, 18, 25 november –  2, 9, 16 december.
Inschrijfgeld: € 180.

DINSDAG

Walter Gonzalez & Anneroos Renkema en Nanny Wolfs(geeft ook les op vrijdag)
De Argentijnse danser Walter Gonzalez geeft les in de milonguero stijl, die gekenmerkt wordt door kleine bewegingen en een gesloten dansstijl: de close embrace. Tijdens de lessen voor beginners wordt vooral nog in een open danshouding geoefend, in de vervolgcursussen vooral in gesloten omhelzing. Walter en zijn partners zijn zeer geduldige leraren met een scherp oog voor detail die beginnende leerlingen snel met de basis van de tango vertrouwd maken. In hun vervolgcursussen werken zij deze techniek verder uit. De gesloten manier van dansen is overigens ook een uitstekende opstap naar andere, meer open of moderne dansstijlen.
Lees meer over Walter
19.30 – 20.45 Beginners (B1)
20:45 – 21:00 Pauze; gelegenheid voor uit- en indansen
21:00 – 22:15 Beginnende gevorderden (M-G)
13 Lessen: 24  september – 1, 8, 15, 22, 29, oktober – 5, 12, 19, 26 november –  3, 10, 17 december.
Inschrijfgeld: € 180.

WOENSDAG

Tangocafé oefenavond
20:00-24:00

De woensdagavond is beschikbaar als oefenavond. Deze oefenavond is bedoeld voor alle dansers van Flor de Fango én van andere dansscholen in de regio. Er is gelegenheid om in een ontspannen sfeer te oefenen en elkaar te ontmoeten. Er zijn barvrijwilligers en Dj’s voor een complete dansavond.

DONDERDAG

Ezequiel Sanucci & Karin Mollemans
Ezequiel Sanucci komt uit Argentinië. Hij heeft een indrukwekkende carrière als danser in verschillende landen en verschillende dansvormen, van Argentijnse volksdansen tot moderne dans. De tango is zijn favoriet. Hij danst met Karin Mollemans die al jaren als tangodocent actief is. Zij hebben veel ervaring in neotango en moderne tango en beiden hebben ze veel plezier in het doceren. Ezequiel danst vanuit een vanzelfsprekendheid die eigen is aan Argentijnse dansers: de tango zit hem in het bloed, in het hart en in zijn spieren. Met Karin weet hij lastig ogende bewegingen snel open te breken en terug te brengen tot natuurlijk aanvoelende dansen.
Lees meer over Ezequiel
19.30 – 20.45 Beginners (B1 en B2)
20:45 – 21:00 Pauze; gelegenheid voor uit- en indansen
21:00 – 22:15 Neo Tango Gevorderden (M-G-VG)
13 Lessen: 19, 26 september – 3, 10, 17, 24, 31 oktober – 7, 14, 21, 28 november– 5, 12 december
Inschrijfgeld: € 180.

VRIJDAG

Walter Gonzalez & Anneroos Renkema en Nanny Wolfs (geeft ook les op dinsdag)
Voor de introductie van Walter, zie dinsdagcursus.
Lees meer over Walter.
19.30 – 20.45 Gevorderden (G)
20:45 – 21:00 Pauze; gelegenheid voor uit- en indansen
21:00 – 22:15 Vergevorderden (VG)
13 Lessen: 27 september – 4, 11, 18, 25 oktober – 1, 8, 15, 22, 29 november – 6, 13, 20 december
Inschrijfgeld: € 180.

ZATERDAG

Toine en Monique Straatman
Toine en Monique Straatman zijn een begrip in de tangowereld, speciaal in de tangoregio Nijmegen-Arnhem. Zij zijn ook betrokken bij de Nijmeegse tangoschool El Corte (waarmee Flor de Fango een warme relatie heeft) en hebben een persoonlijk stempel gezet op het dansen in beide steden. Toine en Monique zijn didactisch zeer sterk en weten voor ieder probleem van zowel beginnende als gevorderde dansers een oplossing.
Lees meer over Toine & Monique.

Tango Tapas (6 zaterdagen) –> de Tango Tapas zijn helaas gecanceld.
Afwijkend van de doordeweekse cursussen is er elke eerste en derde zaterdag van de maanden oktober t/m december (6x) tussen 11:00 en 15:00 uur Tango Tapas: proeven van tapas en meedoen aan lesonderdelen van steeds een half uur. Van 11:00-12:30 ligt het accent op beginnende of iets meer dan beginnende dansers, daarna op gevorderde dansers. Maar mèt een overlap, want voor iedereen is het goed met basiselementen te oefenen en met elkaar te dansen.
Dagprogramma van de Tango Tapas:
10:45 zaal open
11:00 solo técnica : Kom de zaal in en doe de oefeningen mee die getoond worden. Opwarmen en fun, ook in je eentje en ook als niet ervaren danser (vanaf B1-B2).
11:30 fundamentos: Elementaire zaken die ertoe doen voor ieder niveau. Abrazo, connectie, lopen, leiden en volgen, ochos en andere basale elementen (vanaf B1-B2).
12:00 niveles mixtos: Lekker dansen, maar dan met iemand van een ander niveau. Leer door ervaringen te delen! (alle niveaus)
12:30 huevos duros: De uitdaging. Een flinke kluif voor de gevorderde dansparen.  (M en G). Maar gelukkig is er het volgende halfuurtje:
13:00 práctica: Dans, oefen en stel je vragen aan de leraren. Ieder niveau is welkom (alle niveaus)
13:30 música: Milonga, wals, een speciaal ritme of een orkest van de week? Luister en probeer! (M en G)
14:00 – 15:00 baile: het Rad van Avontuur bepaalt wat het wordt: een traditionele baile met tandas en cortinas? Een met moderne muziek of disco doorspekte salon? (voor alle dansers)

6 lesdagen: 5 en 19 oktober, 2 en 16 november, 7 en 21 december. Voor de huevos duros en de práctica moet je een danspartner hebben.
Inschrijfgeld: € 170.

NIEUW: Tango Crash Course voor beginners
Een ander concept van Toine en Monique is de Tango Crash Course: vier uur les op één dag voor beginners met een inleiding in de basis van de tango. Niet als alternatief voor een complete tangocursus, maar om deelnemers een voorsprong te geven bij andere cursussen zodat ze sneller de grondprincipes van de tango zullen oppikken.
Datum: zaterdag 21 september tussen 11.00 en 15:00 uur
Inschrijfgeld: € 60.-

Verklaring van de lesniveaus

Het aantal jaren leservaring is een hulpmiddel om het niveau aan te duiden. De betrekkelijkheid van die inschatting zal duidelijk zijn, maar het is onze ervaring dat het onderstaande lijstje meestal een goede benadering is. Bij twijfel denken onze docenten graag mee.

  • B1: beginners 1 < 0,5 jaar leservaring, inwijding en basis
  • B2: beginners 2 < 1 jaar leservaring, creëer een stevig fundament
  • M: midden > 1 jaar leservaring, balans inspanning en ontspanning
  • G: gevorderd > 2 jaar leservaring, afwisseling in stijl en vorm
  • VG: vergevorderd > 3 jaar les- en danservaring, verleg je grenzen
  • ULT: ultimo > 4 jaar les- en danservaring, buiten je comfortzone

 

Speciaal aanbod voor wie – net als Flor de Fango – in 1990 is geboren

Flor de Fango trakteert!
Op 21 september 2020 viert Flor de Fango haar 30-jarig bestaan. Ben jij net als Flor de Fango geboren in 1990? Dan maak jij dit najaar al een kans op een VIP-behandeling, als jij een cursus bij ons volgt. Ben jij één van de eerste vijf mensen uit 1990 die zich aanmelden, dan krijg jij van ons de cursus cadeau (we maken je aanmelding kosteloos in orde).
Ben jij geboren op precies dezelfde dag als Flor de Fango, namelijk 21 september 1990? Dan trakteren wij ook jouw (dans-)partner op een gratis cursus.
Aarzel niet, en meld je aan, zodat je in het jubileumjaar 2020 al volop kunt meedoen aan de vele jubileum-activiteiten.
Stuur een bericht naar info@flordefango.nl met als onderwerp ‘Flor de Fango trakteert’.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-Inschrijfformulier najaarscursus 2019

Vul per persoon een formulier in, ten behoeve van je individuele registratie.

Zie ons Privacy Statement over hoe wij omgaan met je gegevens.

Je krijgt een bevestiging via e-mail met betalingsinstructies. Nadat je hebt betaald, is je inschrijving definitief. Neem contact met ons op als je vragen hebt.

Cursus

Korting
Niet van toepassingStudentGelrepashouder

Een taxidanser is een danser op M, G, VG of ULT niveau die zich, naast het volgen van een volledig betaalde cursus op eigen niveau, beschikbaar stelt om met een cursist op een lager niveau lessen. Taxidansen is kosteloos en alleen mogelijk in overleg.

Iedereen die binnen stichting Flor de Fango actief is heeft zo zijn eigen redenen om vrijwilligerswerk te doen. Betrokkenheid bij de Argentijnse tango in Arnhem, of (opnieuw) ervaring opdoen bij een fijne vrijwilligersorganisatie.

Blijf op de hoogte

Evenementen, speciale gelegenheden, lessen, workshops....met onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte

Je bent aangemeld!

Meld je en blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang informatie over salons, speciale evenementen en lessen.

Je bent aangemeld

6LceiMsUAAAAAFKiAQPIV8DUUzOA80-LtG66weYo