6LceiMsUAAAAAFKiAQPIV8DUUzOA80-LtG66weYo

Opening Expositie aquarellen en tekeningen van Hervé Cousin

 

Langs de lijnen van de dans

Aquarellen en tekeningen door Hervé Cousin

Op zondag 18 november om 17.00 uur, tijdens de salon van Flor de Fango, opent een kleine expositie van aquarellen en tekeningen door Hervé Cousin.

Voorzitter van Flor de Fango, kunsthistoricus en oud-museumdirecteur Jan van Laarhoven zal de expositie inleiden.

Hervé Cousin (1962) werkt al ruim 25 jaar als docent Argentijnse tango. Een groot deel van deze periode was hij als leraar verbonden aan Flor de Fango, het tango-hart van Arnhem. Hij heeft bekendheid gekregen vanwege zijn sierlijke open dansstijl. Veel mensen in de tangoregio Arnhem-Nijmegen en ver daarbuiten, hebben lessen of workshops bij hem gevolgd.

Behalve tangoleraar is Hervé beeldend kunstenaar. Daar ligt zelfs de oorsprong van zijn artistieke bestaan. Hij bezocht de kunstacademie in Parijs en nam deel aan verschillende exposities in Frankrijk, onder meer met zijn aquarellen. Later richtte hij zich tevens op de fotografie en tijdens zijn vele wereldreizen heeft hij die vaardigheid verder ontwikkeld.

De sierlijke, met energie geladen lijnen als dragers van de expressie vormen de verbinding met de dans. Zelfs wanneer dans niet het thema is van zijn tekening of aquarel, is die zwierigheid vaak toch zichtbaar. Om die reden zijn ook enkele tekeningen op de tentoonstelling te zien, die thematisch geen directe verbinding hebben met de dans.

Het merendeel van de werken echter heeft dat wel en is daardoor geweldig op zijn plek in de dansruimte van Flor de Fango. Ze zijn daar te zien tot 17 februari 2019. Een deel van de werken is ook beschikbaar voor verkoop.

Belangstellenden in het werk van Hervé Cousin zijn van harte uitgenodigd om de opening bij te wonen.

Zondag 18 november
17:00 – 18:00 uur Opening expositie, gratis entree
Aansluitend de Milonga Dominguera

© Foto Hervé: M.Jetten; © Aquarel: H.Cousin

Laat op het Facebook evenement weten dat je komt en nodig anderen uit!

nl_NL
6LceiMsUAAAAAFKiAQPIV8DUUzOA80-LtG66weYo
Geverifieerd door MonsterInsights