6LceiMsUAAAAAFKiAQPIV8DUUzOA80-LtG66weYo

Kun je in de tijd van een pandemie nog tango dansen? Kun je überhaupt nog dansen? En hoe?

Voor het antwoord daarop zijn enkele vertegenwoordigers van grote dansorganisaties, gesteund door vele andere professionals uit het veld, gaan nadenken. Het is van groot belang dat de danssector, die zo belangrijk is voor onze samenleving, niet in deze crisis wordt gesloopt door gebrek aan inkomsten.

Vele dansondernemers, -scholen en -docenten hebben zich verenigd in dansondernemers.nl om gezamenlijk bij het RIVM en de regering over het voetlicht te komen. Ook de tangoscholen en docenten zijn daarin vertegenwoordigd.

Om in de eerste plaats de dansscholen overeind te houden, is een protocol geschreven waarin is vastgelegd aan welke eisen de dansscholen moeten voldoen om mensen veiligheid te bieden. Het moeilijke punt is natuurlijk de anderhalve meter afstand. Die beperking maakt het partnerdansen tot een onmogelijke opgave. Tenzij de partners elkaar kennen en de nabijheid geen probleem is. Je moet dan alleen nog zorgen dat dansparen onderling wel voldoende afstand houden. Dat is verwerkt in het protocol, naast de gebruikelijke regels in verband met de beheersing van de epidemie.

Het protocol is op 11 mei aangeboden aan de minister en voorgelegd aan het RIVM in de hoop dat daarmee de dansscholen weer snel open kunnen.

Pas als goedkeuring op het voorstel is gekregen, kunnen de dansscholen bezien of zij hiermee verder kunnen. Dat hangt ook af van de beschikbare ruimte en andere praktische aspecten. Voor de tango-wereld hoor ik vooral geluiden om pas in september weer door te gaan. De implementatie van de coronaregels vraagt in de meeste gevallen teveel aandacht om dit vóór september al te kunnen regelen. Er moeten immers ook logistieke maatregelen worden getroffen en soms zijn ruimtelijke ingrepen noodzakelijk.

Over de doorstart van de salons en de vorm daarvoor worden nog even de ontwikkelingen afgewacht. Het bestuur onderzoekt daarnaast alternatieve vormen van activiteiten.

Blijf op de hoogte

Evenementen, speciale gelegenheden, lessen, workshops....met onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte

Je bent aangemeld!

Meld je en blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang informatie over salons, speciale evenementen en lessen.

Je bent aangemeld

6LceiMsUAAAAAFKiAQPIV8DUUzOA80-LtG66weYo