6LceiMsUAAAAAFKiAQPIV8DUUzOA80-LtG66weYo

Pinkstertango

Pinksteren staat in Arnhem in het teken van de Argentijnse Tango. Stichting Flor de Fango organiseert samen met Musis & Stadstheater Arnhem een Gran Salón en diverse andere activiteiten voor liefhebbers van tangomuziek en -dans.

Gran Salón met orkest Sexteto Milonguero
Zondagavond 20 mei speelt bij de Gran Salón in de pas gerenoveerde Muzenzaal van Musis het orkest Sexteto Milonguero. Dit orkest laat zich inspireren door de jaren ‘40, maar heeft een herkenbare eigen sound ontwikkeld. Zij maken tangomuziek om op te dansen. Bij de Gran Salón staan de stoelen rondom de dansvloer en hebben dansparen ruim baan.
Sexteto Milonguero bestaat uit: Marisol Canessa en Gustavo Garay op viool, Alejandro Abonizzio op contrabas, Juan Rivero op piano, Ignacio Claramonte op bandoneon en Javier Di Ciriaco, zang.
Tussen de sets van het orkest draait DJ Bart Wijgergangs muziek. Als ‘side-event’ verkoopt Tangotación tangoschoenen.

Workshop Tango dansen voor beginners
Wie nog nooit de tango heeft gedanst maar dit graag eens wil doen kan zondag vóór de Gran Salón deelnemen aan een proefles Argentijnse Tango. Toine en Monique Straatman, docenten van Flor de Fango, laten van 18:00-19:00 uur geïnteresseerden kennis maken met deze sociale dans. Tijdens de Gran Salón is er ruimte genoeg om de geleerde danspassen te oefenen.

Masterclass en optreden door Ezequiel Paludi en Geraldine Rojas
Voor ervaren tangodansers geeft het Argentijns docentenpaar Ezequiel Paludi en Geraldine Rojas zondagmiddag in de danszaal van Flor de Fango een workshop en een masterclass. Ook luisteren ze de Gran Salón op met een dansoptreden. Ezequiel en Geraldine zijn naast docenten ook ervaren showdansers. Ze toerden de wereld rond als danspaar en dansten de tango op Broadway.

Straattango ‘the day after’
Op Tweede Pinksterdag organiseert stichting Flor de Fango voor de volhouders en de nagenieters Pinksterstraattango. Vanaf 16:00 uur kan gedanst worden op muziek van DJ Bart Wijgergangs (Sonrisa) voor de deur van Flor de Fango in de Wezenstraat.

Stichting Flor de Fango
Stichting Flor de Fango, opgericht in 1990, maakt de Argentijnse tango voor een groter publiek toegankelijk, via danscursussen en door het organiseren van muziek- en dansevenementen met een Argentijns karakter. Flor de Fango heeft een eigen sfeervolle danszaal in het hart van Arnhem aan de Wezenstraat (tegenover Café Verheyden).

________________________________

2 mei 2018

Meer informatie/voor de redactie:
info@flordefango.nl, 026 4459 119
Flor de Fango – Argentijnse tango in Arnhem
Wezenstraat 5A, www.flordefango.nl

Ezequiel Paludi en Geraldine Rojas: http://tangoacademy.nl
Sexteto Milonguero: http://www.sextetomilonguero.com.ar

Beeldmateriaal:
 Gran Salón 2015 reportage op YouTube

Lespaar FdF – DJMage Photography

Lespaar Argentijnse tango

Straattango FdF 2017

straattango flor de fango 2017

 

nl_NL
6LceiMsUAAAAAFKiAQPIV8DUUzOA80-LtG66weYo