6LceiMsUAAAAAFKiAQPIV8DUUzOA80-LtG66weYo

Flamenco en Sevillanas door Alejandro Cristóbal Rive

Alejandro Cristóbal Rive geeft met ingang van oktober 2017 les in Flamenco en Sevillanas in Flor de Fango.

Flamenco cursus

In de cursus leer je flamenco, tango’s uit Granada, voetenwerk, danstechnieken en choreografie

Sevillanas cursus

In de cursus leer je onder meer de vier sevillanas, handklap technieken / palmas, percussie en rumbapassen

Dag en tijd: maandag & woensdag van 18.00 – 19.00 uur
Bijdrage:  € 130,-  per cursus van 10 lessen of € 250,- voor beide cursussen
Start: maandag 2 oktober Flamenco / woensdag 4 oktober Sevillanas
Locatie: Flor de Fango, Wezenstraat 5A Arnhem

NB De eerste les van de cursus kan als gratis proefles worden gevolgd. De lessen worden in het Engels gegeven.

Organisatie door Alejandro Cristóbal Rive

Flor de Fango verhuurt ruimte en stelt faciliteiten ter beschikking aan anderen om hun diensten aan te bieden, die binnen de doelstellingen van Flor de Fango passen. Informatie, inschrijving evenals betalingen worden in eerste instantie door hen verzorgd en niet door Flor de Fango. Voor meer informatie en aanmelding stuur een bericht naar cristobalflamenco@gmail.com.

Alejandro Cristóbal Rive Flamenco

Alejandro Cristóbal is een begenadigd flamencodanser, choreograaf en percussionist. Hij is geboren in Argentinië en komt uit een familie van Spaanse herkomst. Hij stamt uit een lange lijn van artiesten.
In 1998 was hij oprichter en artistiek directeur van de eerste flamenco dans- en muziekgroep in Mar del Plata (Argentinië) “Pa too los males”. Met deze show tourde hij langs alle theaters aan de Argentijnse kust.
Hij was winnaar van het IV International Dance Festival, categorie “Flamenco – Solist – Volwassene” in het Auditórium Theater in Mar del Plata in 1999.
In 2004 was hij de eerste bailaor van de drie-akter “Destino Gitano” in het Teatro Colón, geregisseerd door Fabiana Perticone (La Tani). In die periode was hij ook bailaor en percussionist van het Andalusische centrum van Mar del Plata.
Als bailaor, percussionist, arrangeur en cantaor, werkte Alejandro ook in “Goda Bitana” met Maria Carreras en Rubén Pires, Golden Hall, Tio Curzio en “Madonna Inmaculada”, Colón Theater in Mar del Plata.
In 2006 verhuist hij naar Barcelona, Spanje, waar hij lesgeeft in flamenco en cajón in het Casa de Andalucía in Barcelona.
In deze stad werkt hij als gastdanser bij The Jazzy Club waar hij het podium deelt met Justo Fernández en cantaor Juaneque. Hij werkt daarnaast als percussieleraar aan de Ateneu La Flor De Maig in Barcelona.
Cristóbal werkt als eerste bailaor van Pilar Rodríguez, in het Huis van Andalusië en in de kerken van de Gotische wijk, Barcelona.
In 2009 verhuist hij naar de Canarische eilanden (Spanje) waar hij muziek en lichaamspercussie onderwijst in Antigua, Pájara en La Oliva. Van 2009 tot 2013 maakt hij als bailaor en percussionist deel uit van gezelschappen als “Lanzarte Espectáculos”, “Karisma Flamenco”, “Lunatic”, “Flamenco of the dawn” en “The company of the flamenco”, geregisseerd door danseres en choreografe Ana Villacampa.
In 2013 keert hij terug naar Barcelona om mee te doen aan het gezelschap “Los Mulero”, met het Spaanse nationale ballet, onder leiding van Joaquin en Antonio Mulero. Met dit gezelschap tourde hij door Zweden, Finland en Zwitserland.
Hij werkt mee aan het album “Camino al Alma” van Antonio Rey in de rumba “Nuevo Horizonte”.
In november 2013 wordt hij samen met Héctor Romero en Carmen Mesa uitgenodigd naar de flamenco biënnale in Argentinië.
In samenwerking met Geromo Amador, Manuel Santiago en Victor Pegoraro creëert hij in 2014 als regisseur en bailaor “Pure Flamenco”.
Tussen 2014 en 2017 werkt hij in verschillende steden als Brussel, Parijs, Dublin en in Spanje bij verschillende danscompagniën. Daarnaast blijft hij zich verder ontwikkelen en studeren bij grote dansers zoals Alfonso Losa, María Juncal, El Guito en de huidige regisseurs van het Spaanse Andalusische Ballet, Rafael Estévez en Valeriano Paños.
Alejandro Cristóbal woont momenteel in Arnhem, Nederland, waar hij met ingang van oktober 2017 lesgeeft in Flamenco en Sevillanas in Flor de Fango.

nl_NL
6LceiMsUAAAAAFKiAQPIV8DUUzOA80-LtG66weYo