6LceiMsUAAAAAFKiAQPIV8DUUzOA80-LtG66weYo

Walter Gonzalez (1970) is geboren en opgegroeid in Lanus, net buiten de hoofdstad van Argentinië, Buenos Aires.  Hij speelde op jonge leeftijd al traditionele Argentijnse muziek op zijn gitaar en leerde tango dansen in de milonga’s in Buenos Aires. Hij liet zich inspireren door de traditionele milonguero’s. In 1996 nam hij tangoles bij Susana Miller en werd al snel deel van het docententeam aan haar Academia de Tango in Buenos Aires, een dansschool waar de traditionele milonguerostijl wordt onderwezen.
Zijn manier van dansen en lesgeven zijn van een bijna bedriegelijke eenvoud, waaronder een sterk ontwikkelde techniek en intuïtie schuilgaan. Als leraar is Walter innemend, duidelijk en geduldig. Hij laat je voelen wat het is om echt te dansen en verder te komen dan het maken van passen en figuren. In zijn lessen besteedt hij aandacht aan houding en balans, kwaliteit van de beweging, improvisatie en muzikaliteit, maar zeker ook aan het gebruik van de ruimte op de dansvloer. Hij beleeft veel plezier aan het overbrengen van de basisbeginselen aan mensen die nog nooit tango hebben gedanst. Dankzij zijn heldere manier van lesgeven zijn er maar weinig lessen nodig om in de salon te kunnen dansen. Met meer gevorderde dansers werkt Walter aan het leiden en volgen vanuit energie en intentie en aan ieders individuele ontwikkeling in de tango. Begrippen als ‘cadencia’ en ‘sinthesis milonguero’ worden door hem inzichtelijk gemaakt en helpen om je dans te verdiepen en verfijnen.

Flor de Fango heet Walter van harte welkom. Wij zijn heel blij met zijn inbreng in het docententeam. Walter Gonzalez deelt zijn visie op tango op dinsdag en vrijdag samen met Mirjam Diedrich.

nl_NL
6LceiMsUAAAAAFKiAQPIV8DUUzOA80-LtG66weYo