6LceiMsUAAAAAFKiAQPIV8DUUzOA80-LtG66weYo

Het programma van de najaarscursussen 2022 staat online! De inschrijving is geopend.

Flor de Fango bestaat al 33 jaar. Honderden mensen hebben dankzij Flor Argentijnse tango leren dansen en veel tangoliefhebbers bezoeken de wekelijkse salons. In het najaar begint een nieuw cursusseizoen met een breed aanbod op verschillende niveaus. Weer voor ieder wat wils: verschillende docenten en tango-stijlen. Vanaf 14 september beginnen de cursussen. Schrijf je in via de cursussen pagina.

Nieuwe docenten: Enrique van Doezelaar en Martina Klein

Op maandagavond verwelkomen we Enrique van Doezelaar en Martina als nieuwe docenten bij Flor de Fango. Zij dansen al jaren en hebben de laatste 2 jaar vele workshops en privélessen gevolgd bij internationaal wereldkampioenen Juan Martin Carrera en Stefania Collina uit Uruguay en Mariëla Sametband uit Argentinië. Tijdens hun reis naar Buenos Aires en Montevideo hebben ze zich verdiept in de hedendaagse tangocultuur. Die inspiratie nemen ze mee in hun lessen en workshops. Enrique en Martina geven ook les in Nijmegen, Kleve (Duitsland) en op festivals in Duitsland. Naast hen zien we op dinsdagavond Walter Gonzalez en Marlies weer terug, op woensdag Toine en Monique Straatman en op donderdag Ezequiel Sanucci met een voor ons nieuwe lespartner Gabriëlle. Lees meer over de Flor de Fango cursus-docenten van dit seizoen op onze docentenpagina.

Lessen voor beginners en proeflessen

Op maandag t/m donderdagavond zijn er cursusavonden bij Flor de Fango. Beginner of er een tijdje uit geweest? Op maandagavond geven Enrique en Martina lessenreeksen voor nieuwelingen en herintreders in de tango. Nieuwsgierig naar de cursus/docent? De eerste les van iedere cursus kun je gebruiken als proefles. Zie de pagina Cursussen Najaar 2022 voor meer details en inschrijven. Ook kun je kennismaken met de Argentijnse tango op de Sonsbeek Theater Avenue op zaterdag 27 en zondag 28 augustus. Docenten Toine en Monique geven daar workshops.

Welke cursussen door welke docenten op welke dag?


Maandag: Enrique van Doezelaar & Martina Klein

  • 19:30-20-45 uur: Basiscursus Argentijnse Tango voor nieuwelingen en herintreders. 12 wekelijkse lessen) voor wie (op)nieuw wil beginnen met het dansen van tango. In deze cursus kun je de basis van tango leren of verdiepen. De cursus is zo opgebouwd dat deze ook voor mensen die hun tango willen opfrissen nieuwe uitdagingen biedt.
  • 21:00-22-15 uur: Lesreeks voor mensen met tango-ervaring (minimaal half jaar). Serie van 3×4 lessen over belangrijke thema’s in tango. Ten eerste de ‘verbinding’, ten tweede het ‘leiden en volgen’ en ten derde ‘muziek en muzikaliteit’.

Dinsdag: Walter Gonzalez en Marlies

  • 19:30-20-45 uur: Tango voor beginnende gevorderden. Deze cursus van 12 lessen is bedoeld voor mensen die al eerder bij Walter een beginnerscursus volgden en voor mensen die elders les namen maar zich aangetrokken voelen tot de karakteristieke dansstijl van Walter. 
  • 21:00-22-15 uur: Tango voor half gevorderden. Deze cursus is bedoeld voor mensen die hun vaardigheid in de milonguero-stijl van Walter willen uitbreiden of verdiepen.

Woensdag: Toine en Monique Straatman

  • 19:15-20-30 uur: Tango voor half gevorderde en gevorderde dansers. Het accent in de danslessen van Toine en Monique ligt op het zoeken naar afstemming tussen de danspartners. In deze cursus van 10 lessen, die zowel open staat voor half gevorderde als voor meer ervaren dansers, is gekozen voor een aanpak waarin iedere les op zichzelf staat. Steeds twee lessen achter elkaar, één week pauze en vervolgens weer twee lessen, enzovoort.

Donderdag: Ezequiel Sanucci en Gabriëlle Nederend

  • 19:15-20:30 uur: Tango voor half gevorderden. Deze cursus van 12 lessen in traditionele tango is bedoeld voor mensen die al eerder één of twee beginnerscursussen volgden.
  • 20:30-21:45 uur: Neotango. Neotango wordt door deze docenten gezien als een ontwikkeling binnen de tango waarin plaats is voor moderne tango en ook niet-tango muziek. De neotango bewegingen komen vanuit de traditionele tango met een moderne twist of met fusion van andere dansen. Minimaal twee jaar les en salonervaring is wenselijk om deze cursus van 12 lessen te kunnen volgen.

Zie de pagina Cursussen Najaar 2022 voor meer details en inschrijven.

Film: Demo’s, workshops en salons op Sonsbeek Theater Avenue 2019

6LceiMsUAAAAAFKiAQPIV8DUUzOA80-LtG66weYo