6LceiMsUAAAAAFKiAQPIV8DUUzOA80-LtG66weYo

Flor de Fango gaat door een transformatie of noem het een wedergeboorte. Want het is de hoogste tijd voor vernieuwing en loslaten van oude structuren. In december ben ik als adviseur aangehaakt en in april heb ik mijn handtekening als voorzitter gezet. Mijn doel? Flor als een feniks laten herrijzen en daarna de zaak overdragen aan iemand die nog met twee benen in tangoland staat.

Verschillende initiatieven beginnen al vruchten af te werpen toch is het tempo waarin we als driekoppig bestuur kunnen opereren te laag. Met twee leden die lange tijd alle ballen in de lucht hebben moeten houden -en uitgeblust zijn- bleek de enige nog resterende weg een rigoureuze actie om blokkades te doorbreken en een wissel te initiëren.

We nemen afscheid van Humphrey Mansfelt Beck en Ben Penterman
In goed overleg heeft Humphrey zijn functie neergelegd. Loslaten is niet eenvoudig als je vervlochten bent geraakt met de plek die je dierbaar is. Als voorzitter van FDF heb ik vrijdag 17 juli in het belang van Humphrey en niet in de laatste plaats van Flor, besloten hem uit zijn functie te ontheffen. Nu is er tijd om los te komen, te herstellen en van zijn pensioen te gaan genieten. Ben Penterman heeft als gevolg zijn functie als Penningmeester ook neergelegd. Met de tijd volgt een gepast afscheid van twee mensen die zich met veel overgave hebben ingezet voor Flor de Fango. We hopen ze nog vaak als gast en aficionado pur sang in Flor te mogen verwelkomen.

Met het vertrek van beide bestuurders wordt er ruimte gemaakt voor een nieuw geluid. Mensen die al geruime tijd vol creatiekracht en goede plannen staan te trappelen aan de zijlijn. Zij stappen nu in en op dit moment worden taken herverdeeld en binnen korte tijd zal zich een nieuw bestuur vormen en naar wens een community. Een tango community met synergie. Dat is wat we in deze tijd nodig hebben om Milonga’s als Flor de Fango voor de toekomst te bewaren!
We hebben een prachtig zomerprogramma samengesteld met veel danslekkers. Geniet het! Ook het zinderende Summerdaze festival komt er aan –een van de dierbare samenwerkingen met El Corte, een tangobrug waar we dankbaar voor zijn. Veel dansplezier!

Abrazo,
Reino van der Velde, voorzitter a.i.

NB: Zodra het nieuwe bestuur zich heeft gevormd leg ook ik mijn functie neer. Tot die tijd begeleid ik waar nodig het proces en bied ruggensteun.

 

Blijf op de hoogte

Evenementen, speciale gelegenheden, lessen, workshops....met onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte

Je bent aangemeld!

Meld je en blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang informatie over salons, speciale evenementen en lessen.

Je bent aangemeld

6LceiMsUAAAAAFKiAQPIV8DUUzOA80-LtG66weYo