6LceiMsUAAAAAFKiAQPIV8DUUzOA80-LtG66weYo

Najaarscursus 2021

Cursus Flor de Fango najaar 2021

In welke stijl en op welk niveau jij ook tango wilt dansen: Flor de Fango heeft voor jou de juiste tangocursus in haar pakket. We hebben basiscursussen voor als je net begint of een nieuwe rol (leider- volger) oppakt. Daarnaast geeft de diversiteit aan docenten jou de mogelijkheid om je in de verschillende stijlen binnen de tango te ontwikkelen. Waar je ook voor kiest: zowel als absolute beginner, als ver(der) gevorderde is er altijd een uitdaging om je vaardigheden verder te ontwikkelen. Onze docenten uit binnen- en buitenland hebben een zeer hoog niveau en ervaring van vele jaren, niet alleen bij Flor de Fango, maar ook bij andere dansscholen.

Kosten – danspartner – proeflessenFlor de Fango strippenkaart: reis flexibel mee en volg losse lessen Argentijnse tango.

Een cursus omvat 7 of 13 lessen van 75 minuten en kost € 100.- (7 lessen) of € 185,- (13 lessen) p.p. (studenten respectievelijk € 65.- en € 120.-). Gelrepashouders en participanten van Meedoen in Overbetuwe krijgen korting op de reguliere cursus. Neem contact met ons op als je vragen hebt. Voor losse lessen is er een 10-strippenkaart van € 150,- (studenten € 105,-).

Als je geen lespartner hebt, proberen wij te bemiddelen. Maar het is raadzaam om ook zelf te zoeken. Gebruik de proeflessen daarvoor en/of laat je op onze lijst Danspartner gezocht zetten.

Ale eerste lessen van een reeks zijn proeflessen waarin je kennismaakt met de docent en de manier van lesgeven. Wie na de eerste les besluit om niet verder te gaan, hoeft deze les niet te betalen.

Meer weten over tango?

Veel wetenswaardigheden over ‘tango leren’ en ‘tango als dans’ vind je op de site van de Vrienden van Flor: www.vriendenvanflor.nl.

Programma

Inschrijven

Schrijf je in via deze website. Nadat je hebt betaald, is je inschrijving definitief. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Bij eventuele coronamaatregelen worden betaalde gelden over uitgevallen terugbetaald of worden lessen doorgeschoven.

Neem contact met ons op als je vragen hebt via info@flordefango.nl

Corona-maatregelen

Tijdens de cursus mag niet worden gewisseld van danspartner en danskoppels worden geacht de anderhalve meter-regel in acht te nemen ten opzichte van andere aanwezigen.

MAANDAG

Hervé Cousin & Rose Beard

De Fransman Hervé Cousin geeft al ruim twintig jaar les en staat bij tangodansend Nederland bekend om zijn prachtige stijl van dansen, gekenmerkt door een open stijl en zwierige, elegante bewegingen. Wat overigens niet wil zeggen dat hij niet ook in close embrace kan dansen. De stijl van dansen van Hervé en Rose leent zich voor zowel traditionele als neotango. Hervé geeft het komende seizoen een cursus voor beginners, waarvoor natuurlijk geen enkele danservaring nodig is, en een cursus voor gevorderden die minimaal één basiscursus hebben gevolgd.
Lees meer over Hervé

19.30 – 20.45 Beginners (deze cursus is inclusief een bezoek aan de oefensalon met begeleiding van de docent)
20:45 – 21:00 Pauze; uit- en indansen
21:00 – 22:15 Gevorderden van uiteenlopende niveaus

13 Lessen: 27 september, 4, 11, 18, 25 oktober, 1, 8, 15, 22 29 november, 6, 13, 20 december
(eventuele inhaaldagen bij uitvallen van les(sen): 10, 17 januari 2022
Proefles beginners (gratis te volgen voor mensen die willen uitzoeken of tango iets voor hen is) op 27 september 19:30 uur.
Prijs: 185 euro

DINSDAG

Walter Gonzalez & Marlies van Kessel

De Argentijnse danser Walter Gonzalez geeft les in de milonguero stijl, die gekenmerkt wordt door kleine bewegingen en een gesloten dansstijl: de close embrace. Tijdens de lessen voor beginners wordt vooral nog in een open danshouding geoefend, in de vervolgcursussen vooral in gesloten omhelzing. Walter en zijn partners zijn zeer geduldige leraren met een scherp oog voor detail die beginnende leerlingen snel met de basis van de tango vertrouwd maken. In hun vervolgcursussen werken zij deze techniek verder uit. De gesloten manier van dansen is overigens ook een uitstekende opstap naar andere, meer open of moderne dansstijlen. Walter geeft de lessen samen met zijn vrouw Marlies van Kessel.
Lees meer over
Walter

19.30 – 20.45 Beginners (deze cursus is inclusief een bezoek aan de oefensalon met begeleiding van de docent)
20:45 – 21:00 Pauze; uit- en indansen
21:00 – 22:15 Gevorderden die al minimaal een basiscursus hebben gedaan over salonervaring hebben.

13 Lessen: 28 september, 5, 12, 19, 26 oktober, 2, 9, 16, 23, 30 november, 7, 14, 21 december
(eventuele inhaaldagen bij uitvallen van les(sen): 11, 18 januari 2022
Proefles beginners (gratis te volgen voor mensen die willen uitzoeken of tango iets voor hen is) op 28 september 19:30 uur
Prijs: 185 euro

WOENSDAG

Toine & Monique – themalessen

Eenmaal in de twee weken, op de woensdagen van 19:15 uur tot 20:30 uur geven Toine en Monique een reeks speciale themalessen voor gevorderden met al enkele jaren dans- en salonervaring. Als richtlijn kun je aanhouden dat je naast de basiscursus minimaal ook één cursus voor gevorderden hebt gevolgd, of langs een andere manier ervaring hebt opgebouwd, bijvoorbeeld door vaak salons te bezoeken of door workshops te volgen. Elke les pakt, zoals goed gebruik in de tangowereld, steeds ook terug naar basale elementen zoals, de as, het contact, de abrazo (omarming), de manier van (samen) lopen en draaien. In aansluiting daarop wordt verder gebouwd aan de hand van speciale thema’s en met grote aandacht voor de interpretatie van de muziek, muzikaliteit en ritme.
Lees meer over Toine & Monique

Aansluitend is er het tango-café en kan er lekker worden door gedanst tot 23:30 uur. Voor dit tangocafé moet je je wel apart aanmelden.

19.15 – 20.30 Voor meer ervaren dansers, wie twijfelt over zijn of haar niveau kan daarover met de docenten overleggen.
7 Lessen: 22 september, 6, 20 oktober, 3, 17 november, 1, 15 december
(eventuele inhaaldagen bij uitvallen van les(sen): januari 2022
Prijs: 100 euro

DONDERDAG

Ezequiel Sanucci & Karin Mollemans

Ezequiel Sanucci komt uit Argentinië. Hij heeft een indrukwekkende carrière als danser in verschillende landen en verschillende dansvormen, van Argentijnse volksdansen tot moderne dans. De tango is zijn favoriet. Hij danst met Karin Mollemans die al jaren als tangodocent actief is. Zij hebben veel ervaring in neotango en moderne tango en beiden hebben ze veel plezier in het doceren. Ezequiel danst vanuit een vanzelfsprekendheid die eigen is aan Argentijnse dansers: de tango zit hem in het bloed, in het hart en in zijn spieren. Met Karin weet hij lastig ogende bewegingen snel open te breken en terug te brengen tot natuurlijk aanvoelende dansen.
Lees meer over Ezequiel

19.30 – 20.45 Beginners met ervaring: bedoeld voor dansers die minimaal één basiscursus hadden en/of vertrouwd zijn met de basis van de dans.
20:45 – 21:00 Pauze; uit- en indansen
21:00 – 22:15 Gevorderden (Deze cursus is bedoeld voor mensen met minimaal twee jaar leservaring)

13 Lessen: 23, 30 september, 7, 14, 21, 28 oktober, 4, 11, 18, 25, november, 2, 9, 16 december
(eventuele inhaaldagen bij uitvallen van les(sen): 13, 20 januari 2022

Prijs: 185 euro

Privé-lessen

Een aantal van onze docenten verzorgt ook privélessen bij Flor de Fango. Privélessen zijn erg geschikt om in korte tijd enkele vaardigheden te ontwikkelen die je speciale interesse hebben of waar je misschien wat moeite mee hebt. Op de website bij de docenteninformatie vind je hun contactgegevens. Zij kunnen je informeren over de kosten en over hun beschikbaarheid.

Blijf op de hoogte

Evenementen, speciale gelegenheden, lessen, workshops....met onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte

Je bent aangemeld!

Meld je en blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang informatie over salons, speciale evenementen en lessen.

Je bent aangemeld

6LceiMsUAAAAAFKiAQPIV8DUUzOA80-LtG66weYo