6LceiMsUAAAAAFKiAQPIV8DUUzOA80-LtG66weYo

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ZA 26 AUG – Feldenkrais & workshop ‘Nieuwe Tango’ | Bennie Bartels

26/08/2023|13:00 - 16:30 CEST

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

FELDENKRAIS

13:00-14:05

We beginnen vanmiddag met een Feldenkrais-sessie waarmee het lichaamsbewustzijn wordt vergroot voor een fijnere tangobeleving. In deze sessie verkennen we de vele mogelijkheden van het lijf in de dans en merk je van ‘waaruit’ je kunt draaien en roteren. Dit brengt efficiëntie en gemak in tangopassen zoals de ocho, pivot, giro en saccada. Door diverse oefeningen (op de yogamat) werken we aan het lichaamsbewustzijn (je “senses’’), om van daaruit de kwaliteit van beweging en de verbinding met je partner te verbeteren. Een unieke onmisbare ervaring die je tango zal verbeteren!

Neem je eigen yogamat mee & geef je op bij Bennie (zie onder).

15 euro | NB Schrijf je vooraf in via benniebartels@hotmail.com, tot uiterlijk 23 augustus!

NIEUWE TANGO VAN BENNIE BARTELS: “UITEINDELIJK IS ALLES EXPRESSIE

14:15-16:30

We vervolgen de middag met een lange tangoworkshop door Bennie die de expressiviteit van je tango zal verbeteren. We verkennen de rijkheid en mogelijkheden van ocho’s, giro’s, wraps en sacada’s binnen een mooie omhelzing. Door goed te aarden en de vloer te gebruiken ontstaat er meer ruimte om in die figuren te spelen met timing, muzikaliteit en expressie. We kijken uit naar een workshop die helpt om door middel van een stevige technische basis meer vrijheid in de dans te brengen en het  ‘zijn in het moment’ voor zowel de leider als de volger dichterbij te brengen.

Lange Workshop van 2 x 55 min. met pauze.
Kosten €30 per persoon.

NB Schrijf je vooraf in via de Flor de Fango website. Dat kan vanaf 5 augustus tot uiterlijk 23 augustus.
Donateurs van de Stichting Vrienden van Flor de Fango krijgen een korting van 7,50 euro wanneer ze zich aanmelden via de site www.vriendenvanflor.nl. Nog geen donateur, maar wil je dat wel worden? Meld je aan via dezelfde site om donateur te worden én korting te krijgen

Hierna dansen bij de Modern Straat Tango – DJ Bennie Bartels | 17:00 – 23:00

Over Bennie Bartels

TOUCHING BUSINESS Mijn lesgeven in de tango gaat altijd over hoe het lichaam kan spreken in heldere en expressieve taal. Er zit meer in ons dan we ons realiseren. Vaak relateer ik bewegingen, dynamiek, contact naar dingen die we kennen uit ons dagelijks leven en onbewust al kennen. Het is dan enkel een kwestie van bewustmaking. Ik werk veel met metafoor en beeldtaal, daar die het geheel van techniek, emotie, aarding, muzikaliteit en contact samenbrengt tot een geheel, één beeld. M’n werk is heel individueel gericht omdat iedereen anders in elkaar zit, net in een andere fase van ontwikkeling is en net iets vanuit een ander perspectief moet horen om het echt aan te laten komen. Ik werk zo min mogelijk vanuit correcties maar probeer mensen door ervaring en experiment echt te laten voelen wat werkt en klopt voor hen, daarmee het lijf zelf meer vertrouwen te geven. Ik leun op 25 jaar tango ervaring met lesgeven, optreden, choreograferen, en weken en weekends verzorgen. Daarnaast heb ik 35 jaar dans ervaring, modern/klassiek en heb ik veel met theater gewerkt. Daarbij geef ik les in de Feldenkrais methode die een diep inzicht geeft in de werking en organisatie van onszelf en ons lichaam, in al zijn subtiliteiten en communicatie.

EN | I give workshops in Feldenkrais for groups and I work with people individually. I am a teacher in Argentine tango and movement in many countries through Europe.

LET OP:

Gegevens

Datum:
26/08/2023
Tijd:
13:00 - 16:30 CEST
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , ,

Locatie

Flor de Fango
Wezenstraat 5a
Arnhem, 6811 CR
+ Google Maps
Telefoon
026 4459 119
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Flor de Fango
6LceiMsUAAAAAFKiAQPIV8DUUzOA80-LtG66weYo