6LceiMsUAAAAAFKiAQPIV8DUUzOA80-LtG66weYo

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ZA 11 NOV – Workshop Improvisation with the opening and ending of each dance -1- Mariano en Cosima

11/11/2023|14:30 - 12/11/2023|18:00 CET

Theme Improvisation with the opening and ending of each dance – dancing to different orchestras!

Teachers Mariano en Cosima

Level: Intermediate – Advanced – Teachers

Price of €130 is for the 2 days. Inschrijven: https://www.tangomasterclass.com/arnhem

Saturday 11 November 2022
14:30 – 15:00 hr Welcome Práctica
15:00 – 18:00 hr Classes (incl. break)
20:00 – 00:00 hr Saturday Salon Flor de Fango with Show by Mariano y Cosima and music by  DJ El Periodista! Traditional tango music from the best orchesteras of today, played in tandas with cortinas: tango-tango-milonga-tango-tango-vals!

Sunday 12 November  2023
11:30 – 12:00 hr Welcome Práctica
12:00 – 15:00 hr Classes (incl. break)

Dit weekend besteden we speciale aandacht aan het begin en het einde van een dans in de sociale tango. Welke combinaties zijn mooi om een dans mee te openen, en hoe kunnen we op een fijne manier de dans afsluiten: ingetogen, verstild, of speels en creatief. We zullen dansen op verschillende orkeststijlen, zodat je goed leert improviseren met het lesmateriaal. Zoals altijd in onze lessen: veel aandacht voor de verbinding in het danspaar, de flow van de bewegingen, precisie en styling van voetplaatsing, en suggesties en ideeën voor versieringen van de dame.

EN – This weekend we focus on the opening and the finish of each dance for social tango. Perfect for social tango & improvisation. Which combinations are wonderful to open the dance with, and how can we end a dance in a beautiful way: subdued, tranquil or playful and creative. We will dance to different orchestras with various atmospheres, so that you will master the improvisation to the different styles of music. And as always, in our classes attention to: connection within the couple, flow of the movements, precision and stylibng in the footwork, and suggestions and ideas for adornments of the ladies.

Teachers Price of €130 is for the 2 days

Mariano groeide op in Buenos Aires waar hij al als kind de milongas bezocht. Zijn ouders, Lalo en Mirta, hoorden tot de pioniers van de tango in Nederland en reisden door Europa met Osvaldo Pugliese en zijn Orquesta Tipica. Mariano was altijd ondergedompeld in de tango-cultuur. Legendarische dansers en tangomusici als Pugliese en Pepito Avellaneda waren bij zijn ouders kind aan huis. Zijn eerste dansschoenen kreeg hij van de bekende danser Antonio Todaro. Het is dan ook niet verbazend dat hij al op jonge leeftijd begon met lesgeven. Op zijn 21ste was hij een volleerde docent. Vijf jaar later, in 2000, ontmoette hij Cosima en sinds die tijd zijn zij samen. In 2020 voltooide Mariano de opleiding Mindfulness Based Stress Reduction Trainer. Die kennis gebruikt hij in zijn tangolessen.

Cosima speelt viool vanaf haar vijfde en danst vanaf haar zevende jaar. Met de tango maakte zij kennis toen zij studeerde aan het conservatorium van Rotterdam (1996-1997). In die tijd speelde zij ook als violiste in het tango-orkest OTRA. Enkele Jaren later maakte zij de onvermijdelijke stap van spelen naar dansen. Zij studeerde in Buenos Aires bij de grote meesters en werd een expert in gezonde lichaamsbeweging en didactiek, mede dankzij haar werk als oefentherapist en fysiotherapist.

Zowel Mariano als Cosima behaalden een master-degree aan de Escuela Argentina de Tango in Buenos Aires.

Inschrijven: https://www.tangomasterclass.com/arnhem

Zoek je informatie over reizen naar Flor, verblijven in Arnhem of lekker eten voor je komt dansen? Kijk dan op onze tips-pagina.

We have a webpage that offers tips for eating, sleaping and traveling in/to Arnhem.

Gegevens

Begin:
11/11/2023|14:30 CET
Einde:
12/11/2023|18:00 CET
Evenement Categorieën:
, , , ,
Evenement Tags:
, , , , ,

Locatie

Flor de Fango
Wezenstraat 5a
Arnhem, 6811 CR
+ Google Maps
Telefoon
026 4459 119
Bekijk de site van Locatie
nl_NL
6LceiMsUAAAAAFKiAQPIV8DUUzOA80-LtG66weYo