6LceiMsUAAAAAFKiAQPIV8DUUzOA80-LtG66weYo

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DO 28 DEC – Gran Salon de Tango in MUSIS Sacrum met Cuarteto Rotterdam, optredens en workshops – DJ La Gata Negra

28/12/2023|20:00 - 00:30 CET

Gran Salon in Musis Sacrum met Cuarteto Rotterdam en een optreden van Roberto & Mira, DJ La Gata Negra

Ieder jaar organiseert Flor de Fango in samenwerking met Musis een Gran Salòn de Tango met een live concert en een optreden van een excellent danspaar. Dit keer in kerstsfeer heen prachtig programma:

Cuarteto Rotterdam

Cuarteto Rotterdam is tango – vol passie, virtuositeit en kracht – rekening houdend met ruim 100 jaar tangogeschiedenis. Zich bewust van deze traditie voeren zij de vroegste en meest vrolijke soort tangomuziek uit het Guardia Vieja-tijdperk met zo’n gemak uit dat iedereen zin in heeft om te dansen. In compacte kwartetstijl presenteren zij de Gouden Eeuw van de tango uit de jaren veertig met de hoogtepunten van de grote orkesten a la Di Sarli, Troilo, D’Arienzo, Pugliese of Salgán. En ze zijn nieuwsgierig – nieuwsgierig naar de nieuwe aspecten van de tango. Op zoek naar de tango van de 21e eeuw hebben ze hedendaagse Argentijnse en Europese tangostukken opgenomen in hun concert- en dansprogramma.

Roberto Rizzo

In 2003 kwam ik in aanraking met de tango en dat heeft mij diep geraakt. Ik ervaar de sterke kracht van de dans op allerlei niveaus. Het geeft mij plezier en laat me groeien op persoonlijk niveau. Het dansen is een grote bron van energie die mij in een andere dimensie brengt; de dimensie van verbondenheid met alles en loslaten van dagelijkse bezigheden. Het ontwikkelen van deze dans helpt mij om mijn houding en het contact met mijn lichaam te verbeteren. Tango leert mij om te genieten van de talenten en grenzen van mijn danspartner.

Mira

Toen ik met de tango in aanraking kwam, was ik verkocht. Ik ben daarom vele malen naar Buenos Aires afgereisd om zoveel mogelijk te genieten ván en te leren óver de origine van de tango. In 2014 richtte ik MiraTango op. Ik dans internationale wedstrijden, waarbij ik in London in 2017 bij de finalisten eindigde.

DJ La Gata Negra (KaraKedi Tango)

De interesse in Tango van Hilal is begonnen bij een Tango Flamenco-show die ze zag in het universiteitstheater in METU Ankara. Vanaf het allereerste begin was muziek het belangrijkste aspect van Hilal’s tango. Ze begon te leren DJ-en terwijl ze danslessen volgde en haar eerste stappen oefende. In korte tijd draaide ze op lokale Tango-evenementen in Porto.
Sinds 2013 woont ze in Leiden en draait ze regelmatig op nationale en internationale evenementen. Haar DJ-bijnaam La Gata Negra werd haar gegeven bij Milonga Los Locos in Amsterdam vanwege haar bewondering voor zwarte katten.
DJ La Gata Negra houdt ervan om tijdens de milonga een romantische, passionele en vrolijke sfeer te creëren. Ze kiest zorgvuldig haar tanda’s in harmonie met de dansers en behoudt tot het einde een positieve en hartverwarmende stemming. Haar belangrijkste regel is dat ze alleen de muziek draait waar ze zelf graag op danst.
Communicatie en verbinding is erg belangrijk voor haar en ze voelt zich ongelooflijk gelukkig als ze de glimlach en glinsteringen ziet in de ogen van de dansers terwijl ze dansen op haar muziekkeuze. Ze houdt van chocolade en er staat altijd een grote taart of bonbons naast haar DJ-set, om te delen met de dansers.

Tickets vanaf € 32,50 via Musis: www.musisenstadstheater.nl…

Gegevens

Datum:
28/12/2023
Tijd:
20:00 - 00:30 CET
Evenement Categorieën:
, , ,
Evenement Tags:
, , , , , , , , ,

Locatie

Musis Sacrum Arnhem
Velperbinnensingel 15
Arnhem, 6811 BP Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisatoren

Flor de Fango
Musis Sacrum
nl_NL
6LceiMsUAAAAAFKiAQPIV8DUUzOA80-LtG66weYo