6LceiMsUAAAAAFKiAQPIV8DUUzOA80-LtG66weYo

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DI 26 DEC – Salon Navidad met live muziek van Wim Warman – DJ Jan

26/12/2023|18:00 - 22:00 CET

Salon Navidad met live muziek van Wim Warman

Op deze feestelijke dag gaan we dansen op de muziek van de virtuoze pianist Wim Warman, die als geen ander een voortreffelijke sfeer neer weet te zetten. Dit wordt zeker weer een mooie kerstavond!

Wim Warman

Wim Warman is pianist, componist en arrangeur in diverse genres, zoals latin, jazz, fusion, pop en Argentijnse tango. Van 1995 tot 1999 was hij de pianist van het bekende Sexteto Canyengue, van Leo Vervelde en Carel Kraayenhof. Verder trad en treedt hij op met vele vooraanstaande musicians en deed mee op vele CD’s. Hij geeft les aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts: World Music Academy – Argentinian Tango Department); piano, improvisatie en and transcriptie. Vóór de CD ’Tangozzs’ bracht hij drie andere CD’s uit met eigen werk: ‘The Forest’, ‘Cuando la luz aparece’ and ‘Brisa’.

DJ Jan

Een ding dient centraal te staan: de ziel van de Tango. En de ziel van de Tango is net zoiets als wat het begrip ‘duende’ bij flamenco muziek en dans is. Als je dat aanvoelt, is het een onmiskenbaar sterke- en innerlijke kracht. De beroemde tangodanser Gavito zegt dat je veel dingen kunt aanleren, maar niet dit speciale gevoel voor de dans en de muziek. En dat is Tango!

Als DJ hoop ik dat ik een brug kan slaan tussen de bewezen schoonheid van de klassieke tango’s en de moderne, al dan niet op de klassieke en akoestische klanken gebaseerde muziek. Maar op deze avond wil ik mijn ogen en vooral m’n oren niet sluiten voor vrijere experimenten en grensoverschrijdende muziek. De bewezen schoonheid en eigenheid van vele oude Tango’s zit ‘m trouwens in het feit dat deze muziek in z’n eigen tijd ook grensverleggend was! Goed om jezelf dit steeds opnieuw te realiseren.

Er is zoveel moois en dat is iets van alle tijden! Daar plukken we de zalige vruchten van en laat al deze mooie bloemen vooral rijkelijk bloeien. In die geweldige tuin kun je zowel in het verleden nieuwe parels vinden of oud tafelzilver extra oppoetsen, maar je kunt 

Laat vooral één ding duidelijk zijn: op een dansmiddag of -avond staat het plezier van de dansers centraal. Zij moeten vrij kunnen genieten van elkaar en de DJ zorgt met z’n muziekkeuze voor de nectar en de stemming en sfeer in een elastisch perspectief.

Als het lukt om op deze manier goede zin onder de dansers én luisteraars op te wekken, dan vind ik mijn rol als DJ geslaagd!ook steeds nieuwe en eigentijdse tango’s ontdekken, muziek die niet elke DJ draait…

De Tango is een mondiale, moderne dans geworden en ontwikkelt zich gelukkig ook als zodanig in de tijd. Veelkleurig en geschakeerd.

Gegevens

Datum:
26/12/2023
Tijd:
18:00 - 22:00 CET
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, , , , , , ,

Locatie

Flor de Fango
Wezenstraat 5a
Arnhem, 6811 CR
+ Google Maps
Telefoon
026 4459 119
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Flor de Fango
6LceiMsUAAAAAFKiAQPIV8DUUzOA80-LtG66weYo