6LceiMsUAAAAAFKiAQPIV8DUUzOA80-LtG66weYo

Scroll naar beneden voor bijdrageformulier

Na de persconferentie…

Op mijn bureau liggen folders van Flor de Fango. Op de voorkant een afbeelding van een zegeltje met “30 years experience”. De folder deed zijn werk: we hadden dit jaar een mooi aantal cursisten, een hoopvol begin van het jubileumjaar. Van die verwachtingen is weinig over en het stemt somber over de te komen maanden.

Tegen die achtergrond is het de vraag of Flor het dertigjarig bestaan op 21 september gaat halen. Want we zijn kwetsbaar. Dat is een gevolg van het feit dat we een pand hebben met onze vloer en installaties. In normale omstandigheden levert juist dát ons vaste klanten op, maar nu zijn het vooral de vaste lasten die ons parten spelen.

Onder normale omstandigheden is dat geen probleem en de laatste jaren hadden we mede daardoor steeds weer een positief resultaat. Daardoor hebben we ook een kleine financiële reserve, maar die is beperkt en wanneer de inkomsten wegvallen of te gering zijn, moet Flor stoppen.

Mensen hebben wel eens gevraagd of het wel zo’n goed idee was om een eigen pand te hebben. Toch heeft dat grote voordelen. Wanneer we voor de ongeveer 700 uur die wij besteden aan tangoactiviteiten ruimte moeten huren, is dat bedrag vele malen hoger dan wat we nu kwijt zijn.

De lessen van ons prachtige docententeam zouden het kind van de rekening worden, en daarmee de toekomst van Flor, want zonder cursisten is er te weinig aanwas. Dat onderscheidt ons van organisatoren van salons, die deze zorgen niet hebben maar ook niet bijdragen aan de ontwikkeling van de tango in de regio.

Als het niet anders kan, verdwijnt Flor, maar ik zou toch een oproep willen doen om te helpen aan het voortbestaan. En daar is ook weer niet zoveel voor nodig. Flor is aan vaste lasten per maand 1500 euro kwijt. Wanneer we een half jaar niet kunnen draaien, is er 9000 euro nodig waarvan wij er 2000 uit de eigen reserves willen halen.

Omdat dat onvoldoende is heb ik naast die folders op mijn bureau een leeg jampotje neergezet en daarin stop ik iedere week het bedrag wat ik anders uitgeef aan de salons bij Flor, iets naar boven afgerond om ook de winst op consumpties ‘mee te nemen’. Wanneer we onze locatie de komende zes maanden niet of weinig kunnen gebruiken, zal vooral het gemis aan entreegelden ons opbreken. Mijn compensatiepotje draagt 35-40 euro per maand mag ook meer zijn, (of minder) met kleine beetjes bij aan het voortbestaan.

En dat voortbestaan stellen we zeker wanneer meer mensen dat doen. Het is dan net alsof de salons gewoon hebben doorgedraaid. Het is misschien sneu: je reserveert geld voor iets waar nu even niets tegenover staat, maar door dat te doen staat Flor nog overeind wanneer we door deze crisis heenkomen. Door te zijner tijd deze bedragen te laten incasseren door een vriendenstichting, zijn ze voor de gever nog eens fiscaal aftrekbaar ook. Ook al zouden we niet alles op die manier kunnen dicht timmeren, heb ik er vertrouwen in dat we met de kleine financiële reserve van Flor en wat externe ondersteuning waarmee ik al bezig ben het gat kunnen sluiten.

Maar dan moeten we nu beginnen. Daarom mede namens bestuursleden Wim en Saskia mijn oproep: regel ook zo’n potje, schrijf erop ‘voor Flor’ en help ons daarmee wanneer het nodig mocht zijn. Dan kunnen we nog heel lang dansen.

Jan van Laarhoven

 

Laat ons weten dat je ons steunt om ons prachtige Flor de Fango open te houden. 

Door onderstaand formulier in te vullen krijgen we een idee van het draagvlak voor onze actie Flor Craft 2020 en de stichting Vrienden van Flor de Fango

Door het inzenden van dit formulier geef je Flor de Fango toestemming jou te benaderen.
Jouw gegevens worden alleen gebruikt om de actie Flor Craft 2020 en stichting Vrienden van Flor de Fango op te zetten.

Blijf op de hoogte

Evenementen, speciale gelegenheden, lessen, workshops....met onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte

Je bent aangemeld!

Meld je en blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang informatie over salons, speciale evenementen en lessen.

Je bent aangemeld

6LceiMsUAAAAAFKiAQPIV8DUUzOA80-LtG66weYo