6LceiMsUAAAAAFKiAQPIV8DUUzOA80-LtG66weYo

Voorzitter Jan van Laarhoven

Jan is vanaf 2018 voorzitter van Flor de Fango. Hij is tot eind 2017 werkzaam geweest in de cultuursector en is sinds een aantal jaren enthousiast danser.

Meer van Jan...

“Ik ben kunsthistoricus en werkte vanaf mijn 22ste in diverse typen musea, vanaf mijn 28ste als directeur. Daarnaast heb ik gepubliceerd over de geschiedenis van de kunst en heel veel lezingen gegeven over dit onderwerp en heb of had ik vele bestuur- en toezichtfuncties inde wereld van kunst en cultuur. Tango had al jaren mijn belangstelling, maar dan vooral de muziek, de dans bleef een wens, waar ik door mijn drukke bestaan niet aan toe kwam. Enkele jaren geleden heb ik die (dans)stap tot gezet en met veel enthousiasme. Ik volgde fanatiek les en ging na een half jaar de salons in om de door iedereen geroemde ‘kilometers te maken’. Daarnaast, en dat sloot weer aan bij mijn oude vak, ben ik me gaan verdiepen in de dans als cultuurhistorisch verschijnsel, vooral het partnerdansen, vanaf de middeleeuwen tot Argentijnse tango. Zo nu en dan geef ik daar ook al lezingen over. Flor de Fango ken ik sinds ik begin dit jaar de salons ging afstropen. Ik vind het een stijlvolle en warme omgeving en kom er graag. Het is een prachtige plaats om ervaren dansers tot hun recht te laten komen en nieuwe dansers op hun gemak te stellen. De organisatievorm, met zoveel vrijwilligers die gedreven werken om Flor tot iets moois te maken, spreekt me aan en doet me denken aan de museumwereld, die ook voor een groot deel op vrijwilligers drijft.”

Penningmeester Wim te Pas

Wim is sinds oktober 2017 penningmeester van Flor de Fango. Wim danst al meer dan 20 jaar tango en is actief als DJ Wimmes.

Meer van Wim...

“In 1999 ben ik begonnen met tangodansen bij El Corte, in de eerste jaren zeer frequent met meerdere danspartners, tegenwoordig nog één keer per week dansles. Sinds 2007 ben ik ook actief als DJ Wimmes, meestal in de regio, en ook bij Flor de Fango. Ik heb een eigen autorijschool en ben penningmeester geweest van een VVE. Ik hoop voor Flor de Fango als penningmeester samen met de overige bestuursleden en vrijwilligers een florerende dansschool neer te zetten, waarbij voor mij vooral de nadruk ligt op “samen”, we gaan het samen doen!”

Blijf op de hoogte

Evenementen, speciale gelegenheden, lessen, workshops....met onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte

Je bent aangemeld!

Meld je en blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang informatie over salons, speciale evenementen en lessen.

Je bent aangemeld

6LceiMsUAAAAAFKiAQPIV8DUUzOA80-LtG66weYo