Flor de Fango Filmarrangement

Flor de Fango presenteert weer het jaarlijkse filmarrangement, dan toveren we ons danshuis om in een filmhuis. We starten met een bijzondere film en je krijgt in de pauze een drankje aangeboden. Het diner nuttigen we deze keer weer bij Café Verheyden, met het pasta-keuzemenu: Pesto, Bolognese of Olio (garnalen, peper en knoflook) met salade. Tenslotte gaan we over in een modern tangosalon met DJ Arjen!

El Sonido del Bandoneón

De film die we deze keer vertonen is “El Sonido del Bandoneón” (2011) van Jiska Rickels. Het is een verhalende documentaire over de bandonéon, in verbinding met de Argentijnse tango en folklore.

De film ging tijdens IDFA 2012 in wereldpremière in Tuschinski in Amsterdam, in aanwezigheid van ZKH de Prins van Oranje en HKH Prinses Máxima der Nederlanden. Met de vertoning van de film werd het competitieprogramma IDFA Competition for Dutch Documentary officieel geopend.

 

Meer over de film...

EL SONIDO DEL BANDONÉON is een portret van de bandonéon, die in Argentinië in de vergetelheid dreigt te raken. Oude muziekinstrumenten vergaan en er worden nog weinig nieuwe bandoneons gemaakt. De film laat de strijd zien om het instrument levend te houden. Eén van de bekendste bandoneonspelers van Argentinië, Néstor Marconi, wordt gevolgd tijdens de repetities en concerten in Buenos Aires, net als Daniel Vedia die lesgeeft aan arme studenten op het platteland van Argentinië.

 

Zaterdag 27 oktober
17:30 – 19:30 Film met in de pauze gratis drankje
19:30 – 20:30 Diner
20:30 – 00:30 Modern Tango Salon – DJ Arjen

Film, diner en salon € 22,-, bij voorintekening € 20,-
Salon apart € 5,-

Inschrijfformulier

Vul per persoon een formulier in, ten behoeve van je individuele registratie.

Zie ons Privacy Statement over hoe wij omgaan met je gegevens.

Filmarrangement

Maaltijdkeuze
Pasta Olio (garnalen, peper, knoflook)Pasta PestoPasta Bolognese